La Fundació es Convent, Caterina Valriu i Protecció Civil d’Inca, premis Dijous Bo 2016

Un any més, en el marc del la fira de fires, es va fer ahir a la nit el lliurament del Premi Dijous Bo a aquelles entitats o persones que aporten un benefici a la ciutat per la labor que exerceixen. Aquest any, com a novetat, es va lliurar un únic premi, sense categories, a la Fundació Cultural es Convent, a l’escriptora Caterina Valriu i a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Inca.

Abans de la recollida de guardons, es va projectar un vídeo de cadascun dels tres guanyadors explicant els motius pels quals eren mereixedors d’aquest premi. El batle d’Inca, Virgilio Moreno, va ser l’encarregat de lliurar el guardó a la Fundació es Convent. Carme Lorente, actual presidenta de la Fundació, va explicar que «és motiu d’orgull i d’alegria rebre el Premi, ja que és un reconeixement social del treball fet».

El Premi també el va rebre Caterina Valriu, una escriptora i docent inquera que destaca per la seva tasca en el camp de la literatura i la lingüística. Valriu va agrair al públic assistent i a la seva família aquest guardó. A més, en el seu discurs, va assegurar que «és un honor gran perquè ve de la gent i significa reconeixement i estima».

D’altra banda, Protecció Civil d’Inca va rebre el Premi per la seva incessant labor en honor de la seguretat i la protecció dels ciutadans de la ciutat. Durant el discurs, Xisco Pol, cap de l’Agrupació, va explicar que «és un treball molt agraït quan has pogut ajudar algú». Aquesta associació acumula anualment 4.000 hores de treball voluntari per a la ciutat.

Una vegada lliurats els guardons, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, va assegurar que «és un orgull poder fer un any més un reconeixement a aquells que proporcionen una labor compromesa amb la ciutat». En aquest sentit, va explicar que «necessitam les virtuts i l’empenta de tots els ciutadans d’Inca».

Per finalitzar la cerimònia, el tenor José Manuel Sánchez, al costat del pianista Alejandro Calafat, van oferir un petit concert en el qual es van cantar Questa o quella, Saluti Demeure chaste et pure i Nessun Dorma.

X