Al Dimecres Bo només s’empraran tassons retornables per minvar la generació de residus

Un dels grans problemes durant la revetlla del Dijous Bo és la generació de residus a causa de la gran afluència de gent que després de sopar queda a les festes que organitzen els locals de vespre. Precisament, l’associació de bars de nit junt amb l’Ajuntament han presentat una iniciativa nova a Inca. Es tracta que durant el vespre del Dimecres Bo els pubs només empraran tassons retornables. La iniciativa s’ha donat a conèixer amb la presència del batle Virgilio Moreno, la regidora de Serveis Francisca Barceló, el regidor de Joventut Sebastià Oriol, el regidor de Participació Ciutadana Toni Peña i representants dels diferents bars participants.

Amb la primera consumició es pagaran 50 cèntims i només es podrà utilitzar aquest tassó. “Volem reduir el volum de residus que es generen i, per això, es posaran a disposició de la gent 8.000 tassons que no només serviran per a aquesta celebració, tenim la intenció de fer-ho extensiu a altres festes al llarg de l’any”, ha explicat Moreno.

Per altra banda, dins el Dimecres Bo, concretament a la zona de bars s’adheriran dues campanyes institucionals contra les agressions sexuals i a favor del consum moderat d’alcohol. “Si bé ambdues campanyes foren durant les diferents festes d’estiu arreu de Mallorca, ateses les característiques de la revetlla vàrem creure que era adient”, ha comentat Oriol. Així, al carrer del Born hi haurà una pancarta i diversos cartells amb la informació pertinent de cadascuna de les campanyes.

X