Inca promou la sostenibilitat i el consum responsable amb un Betlem tèxtil

  • El portal està realitzat per l’alumnat dels Centres Educatius d’Inca amb teles, roba vella, cordes, fils, botons, coixins, etcètera.
  • Enguany l’objectiu és sensibilitzar i conscienciar sobre la contaminació que genera la indústria tèxtil.

L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui matí el Betlem realitzat per l’alumnat de tots els centres educatius d’Inca, amb la coordinació de l’artista i fotògraf mallorquí, Rafel Trossort. Un any més, la finalitat d’aquesta iniciativa és conscienciar sobre la importància de reciclar i reutilitzar.

Com a novetat, enguany no s’han utilitzat materials de plàstic per a l’elaboració del betlem i s’ha impulsat l’elaboració de les peces amb teles, roba vella, cordes, fils, botons i coixins, entre altres materials tèxtils, per promoure la sostenibilitat i el consum responsable. «Aquesta edició hem volgut fer un Betlem tèxtil per promoure la reutilització de roba i conscienciar sobre la necessitat de reduir el seu consum. La indústria tèxtil és una de les més contaminants a causa del seu alt consum d’aigua, l’ús de productes químics, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle…», assenyala la regidora d’Educació, Helena Cayetano.

Per la seva part, el batle Virgilio Moreno ha volgut donar les gràcies a tots els participants: «Estam molt contents de la bona acollida que any rere any té aquesta iniciativa, que sense la implicació i col·laboració dels centres educatius de la ciutat no serà possible. Gràcies a tots i totes per la vostra participació i contribuir, any rere any, a conscienciar sobre la importància de reciclar, reutilitzar i reduir la generació de residus».

Així doncs, durant els  darrers mesos els centres educatius d’Inca, en coordinació amb l’Ajuntament, han investigat i treballat, en una primera fase, sobre la problemàtica de la indústria tèxtil, com afecta en el món la sobreproducció de roba, el consum de recursos naturals, la contaminació, entre altres. Després han recopilat els materials per fer les diferents peces i han fet feina en les figures  i el fons que conformen el Betlem.

L’obra es podrà visitar de dilluns a dissabte de 9 a 14.30 hores, en el hall de l’Ajuntament.

X