Fira de la Sostenibilitat o la lluita per un món millor

La tercera fira d’Inca oferirà aquest cap de setmana un extens programa amb activitats molt variades. Amb el lema Fira d’Època i de la Sostenibilitat, el visitant podrà trobar una sèrie d’actes relacionats amb aquesta temàtica, a més de molts altres que fan d’aquesta cita l’avantsala perfecta del Dijous Bo.

Entre les activitats vinculades al lema de la Fira, destaca sobretot la celebració de la Fira de la Sostenibilitat, que prepara la seva setena edició amb l’objectiu prioritari de sempre: conscienciar de com és d’important una decidida aposta per la sostenibilitat.

Jaume Rivera va ser l’home que va apostar per aquesta fira, i es mostra molt satisfet dels resultats obtinguts: “Hem anat canviant de lloc, primer al Claustre de Sant Domingo i després a diversos carrers d’Inca, però hem anat creixent i l’interès del públic ha anat en augment.”

Rivera explica que en els gairebé 40 expositors de la Fira el visitant pot trobar, per exemple, “des de menjar ecològic a informació sobre energies renovables. També artesania, perquè un altre dels nostres objectius és recuperar antics oficis, amb tradició a Mallorca, però que havien caigut en desús. Creiem que pot ser fins i tot una bona fórmula per crear llocs de treball a través de l’autoocupació”.

El màxim responsable de l’organització de la Fira insisteix que apostar per la sostenibilitat és fonamental: “Cal conscienciar la ciutadania que compri de forma responsable, volem un comerç més just. Si adquirim productes ecològics, si en definitiva cuidem el medi ambient, estarem construint un món millor per a tots.”

Rivera subratlla també la importància de comprar productes locals: “En fer-ho estarem ajudant empreses que paguen els seus impostos aquí, i això es pot traduir en més llocs de treball. Així ens estarem ajudant a nosaltres mateixos.”

A la Fira participaran també diverses ONG, que contribuiran a fer arribar al públic l’esperit que va inspirar aquesta cita: el respecte pel medi ambient per construir un futur millor.

X