Aprèn a construir una casa de l’edat de bronze

Vols saber com feien les seves cases els nostres avantpassats de l’edat de bronze? Una activitat de la tercera fira d’Inca permetrà als escolars conèixer millor una època de la prehistòria que va tenir els seus inicis sobre 3.000 aC i es va desenvolupar durant gairebé 2.000 anys. El taller per a nins “Viu l’època del bronze” escenificarà diumenge que ve la construcció d’una naveta, un habitatge d’aquesta època.

El taller, que es desenvoluparà des de les 10.30 hores al carrer de Sant Francesc, està coordinat per l’arqueòloga Magdalena Sastre i té com a objectiu que els nins coneguin millor el ric patrimoni arqueològic de les Illes Balears.

Sastre explica que “els nins podran aprendre com construïen les seves cases els nostres avantpassats de l’edat de bronze. Era una tasca de tots, i crec que és fonamental que els menors vegin com era i és d’important el treball en grup per a una millor cohesió social”.

La responsable del taller ressalta que a Balears “tenim un gran patrimoni arqueològic, però és molt poc conegut”, i creu fins i tot que “la cultura talaiòtica podria ser a Balears una alternativa més al turisme tradicional, però clar, com captarem aquest tipus de turisme si ja els que són d’aquí tot just la coneixen”.

Sastre destaca que a Mallorca “hi ha molts jaciments arqueològics” i vol aprofitar el taller de diumenge perquè siguin una mica més coneguts: “Els nins vindran amb els seus pares i pot ser una bona ocasió perquè sàpiguen on poden visitar un jaciment.”

Sobre l’interès que pot suscitar el taller de diumenge, no en té dubtes: “L’arqueologia sempre fascina, i als nins encara més. A més de la construcció de la naveta, també farem un taller de ceràmica i un altre de joies pròpies de l’edat de bronze. Podrem fer tot això gràcies al material que ens deixa Arqueouib, un grup d’investigació de l’àrea de prehistòria de la UIB.”

X