El Claustre de Sant Domingo ha testificat en la nit d’avui divendres el lliurament dels Premis Literaris Pare Colom. Els autors Joan Tomàs Martínez Grimalt i Esteve Plantada, a poesia i teatre, han estat els guanyadors d’aquests guardons amb les obres Cendres, cartografia de l’exili¡ i Big bang Llàtzer respectivament.

El batle d’Inca Virgilio Moreno, juntament a l’autor Joan Tomàs Martínez, l’editora Maria Muntaner i el regidor de cultura Antoni Rodríguez, han estat els encarregats d’exposar al públic assistent la decisió que ha portat a triar aquestes obres com a guanyadores. Segons l’opinió de l’alcalde, començar amb dos actes culturals és la millor manera de donar inici a les festes d’Inca, i més concretament a la Primera Fira.

Esteve Plantada es va donar a conèixer com a poeta als seus 17 anys amb la publicació de l’obra A l’ombra dels violins. Nascut a Granollers el 1979, en l’actualitat escriu versos i exerceix la crítica cinematogràfica i literària a diversos mitjans. Joan Tomàs Martínez combina la recerca històrica amb l’escriptura poètica i dramàtica. Autor de mitja dotzena de llibres, els seus versos han estat inclosos en diverses antologies.

X