«Cendres, cartografia de l’exili» i «Big bang Llàtzer», Premis Pare Colom 2016

El Claustre de Sant Domingo ha testificat en la nit d’avui divendres el lliurament dels Premis Literaris Pare Colom. Els autors Joan Tomàs Martínez Grimalt i Esteve Plantada, a poesia i teatre, han estat els guanyadors d’aquests guardons amb les obres Cendres, cartografia de l’exili¡ i Big bang Llàtzer respectivament.

El batle d’Inca Virgilio Moreno, juntament a l’autor Joan Tomàs Martínez, l’editora Maria Muntaner i el regidor de cultura Antoni Rodríguez, han estat els encarregats d’exposar al públic assistent la decisió que ha portat a triar aquestes obres com a guanyadores. Segons l’opinió de l’alcalde, començar amb dos actes culturals és la millor manera de donar inici a les festes d’Inca, i més concretament a la Primera Fira.

Esteve Plantada es va donar a conèixer com a poeta als seus 17 anys amb la publicació de l’obra A l’ombra dels violins. Nascut a Granollers el 1979, en l’actualitat escriu versos i exerceix la crítica cinematogràfica i literària a diversos mitjans. Joan Tomàs Martínez combina la recerca històrica amb l’escriptura poètica i dramàtica. Autor de mitja dotzena de llibres, els seus versos han estat inclosos en diverses antologies.

X