L’Ajuntament d’Inca presenta les Fires més participatives

El cap de setmana del 21 i 22 d’octubre, Inca donarà inici a les seves Fires, una sèrie d’activitats que durant tres setmanes convertiran la ciutat en un punt de referència a la tardor a Mallorca. L’alcalde d’Inca Virgilio Moreno i la regidora de Fires María José Fernández, juntament amb altres membres de l’Ajuntament, associacions, clubs i entitats locals, han participat en la presentació d’aquest esdeveniment amb el qual comença la “temporada alta” de la capital de Raiguer.

“Per a tots els inqueris i les inqueres, és molt important que arribi aquesta temporada alta. Anim a tots a sortir al carrer, omplir les places i continuar impulsant el nostre característic orgull inquer, visibilitzant tot el que podem oferir i el que ens diferencia. Durant les tres Fires obrim les portes de la ciutat de pinte en ample per rebre a tothom i celebrar conjuntament unes bones Fires”, assenyala l’alcalde Virgilio Moreno.

Un any més, des de l’Ajuntament s’ha posat èmfasi a introduir novetats per atreure nous públics i mantenir tots aquells esdeveniments que formen part de l’essència de les Fires. Així, amb aquests objectius s’ha elaborat un programa equilibrat amb activitats per a tots els públics, amb l’objectiu de fomentar-ne la participació. “Hem planificat gairebé dues-cents activitats dirigides a tota la ciutadania, gràcies a la implicació de les associacions, entitats i col·lectius d’Inca. El nostre objectiu, un any més, és oferir una proposta atractiva i variada d’esdeveniments, amb activitats per a totes les edats i interessos”, explica la regidora Fernández.

PRIMERA FIRA

Seguint la tradició dels últims anys, les activitats començaran el dissabte. Així, el proper 21 d’octubre s’iniciarà la Primera Fira – Fira de la Terra, on, com és costum, hi haurà plantes, flors i productes de la terra. Aquest cap de setmana trobarem tres grans novetats: les primeres Jornades Clau Natural, la Fira Intercultural i una gran jornada per a tota la família per celebrar el 25è aniversari de Radio Murta. A més, aquest any es recupera la Fira de la Ciència, que se celebrarà a la plaça del Mercat Cobert.

Durant el primer cap de setmana de Fira, Inca també acollirà la Trobada Cossos d’Emergència. Memorial Juan Cifuentes, la Fira d’Entitats, la Fira del Reciclatge, la Nit del Vi, la Subhasta de Criadors i Xais, i activitats per als més petits i ludoteca, entre d’altres esdeveniments. Pel que fa a la Primera Fira, cal destacar també que enguany comptarem amb la visita d'”Insectes gegants”, de la mà de la companyia Sarruga.

SEGONA FIRA

La Segona Fira – Fira de l’Esport i l’Oci se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre. Els esdeveniments principals estan relacionats amb l’esport i el motor, però també, com des de fa anys, es dona importància a tot allò relacionat amb l’oci i, especialment, els infants i joves. Novament, aquest cap de setmana els inquers i les inqueres, i totes les persones que visitin el municipi, podran gaudir de demostracions de clubs esportius, federacions i associacions, a diferents carrers d’Inca, així com de la Fira del Motor.

D’altra banda, durant la segona Fira també se celebrarà l’Homenatge a les Persones Majors, el Leather Fest, la Fira Friqui i el Tast de Ball, a més de moltes altres activitats. Pel que fa a les novetats, el 28 d’octubre es durà a terme una cursa de carretons i el 29 d’octubre el Claustre de Santo Domingo acollirà la Fira “Vermut Bo”.

TERCERA FIRA

El primer cap de setmana de novembre, els dies 4 i 5, serà el torn de la Tercera Fira – Fira d’Època. Tot i que, com cada any, el punt fort és el mercat medieval amb tota l’oferta d’oci, gastronomia i artesania, aquest any s’ha introduït l’espectacle eqüestre “Cavallers del rei Jaume I”.

X