Pep Nicolau: “Els petits empresaris assumeixen el repte de conviure amb els grans transatlàntics del comerç”

“Mon pare ja va ser comerciant i mai no va dir que enguany les coses haguessin anat bé. Mai no ho va fer. Sempre deia que les vendes havien anat regular“. Són paraules de Pep Nicolau, l’actual president de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca, un home que coneix tots i cadascun dels ‘secrets’ de les Fires que són a punt de començar a la capital del Raiguer.

Nicolau és conscient que les Fires d’Inca atorguen bons beneficis als comerciants de la ciutat, però, de cap de les maneres, s’atreveix a donar una xifra, ni tan sols aproximada, a l’hora de contestar a quants de diners poden ‘entrar’ durant la seva celebració. “És impossible calcular-ho. El que pareix més que evident és que els restauradors en són els més beneficiats. És cert que durant aquestes dates Inca es converteix en la capital del comerç a Mallorca, però no és possible parlar de xifres.”

Pep Nicolau recorda que “l’Associació de Comerciants d’Inca va néixer, l’any 1982, precisament per fer-se càrrec de l’organització de fires i esdeveniments conjunts. Ara la cosa ha evolucionat, i crec que podem dir, amb orgull, que tenim les millors Fires de Mallorca. Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre Inca es converteix en la capital del comerç”.

L’empresari inquer destaca que “hem aconseguit mantenir el comerç tradicional i conjugar-lo amb grans empreses –franquícies– que, de cada vegada més, arriben a Inca; això és bo. Ara podem dir que tenim comerç de tot tipus. Grans transatlàntics i petits empresaris conviuen a Inca. És un repte que acceptam amb gust”.

Segons Nicolau, “l’Associació de Comerciants d’Inca ha centrat, enguany, molts dels seus esforços en la Tercera Fira (Fira de l’Art, dia 5 de novembre). El mercat medieval comptarà amb actuacions i espectaculars lluites a l’aire lliure. Volem que torni l’espectacle amb malabarismes i acrobàcies, que darrerament havia quedat una mica de banda”.

 

X