Espectacular desplegament dels cossos d’emergència diumenge a la plaça de Mallorca

Màxima expectació per la VII Trobada de Cossos d’Emergència que diumenge, dia 22, es farà realitat a la plaça de Mallorca, a Inca. L’esdeveniment (de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores), forma part de la Fira de La Terra (la primera de les tres que se celebraran abans del Dijous Bo) i està organitzat per Protecció Civil d’Inca. La participació serà, un any més, extraordinària. Petits i grans podran veure i tocar el material que exposarà la gent que vetla per la seguretat a l’illa.

El cap de Protecció Civil d’Inca, Xisco Pol, està il·lusionat i espera que, com sempre, el públic oferirà una gran resposta a l’esforç de coordinació que suposa reunir tantes persones i tant de material procedent dels cossos d’emergència. “Unes 150 persones prendran part en aquesta trobada”, explica Pol. “Estam encantats de poder recuperar aquest esdeveniment, que l’any passat no vàrem poder dur a terme. La nostra intenció és donar a conèixer les persones i el material que fan possible que es puguin solucionar situacions d’emergència. Tothom sap què fan les ambulàncies i els cossos de bombers quan hi ha un denou. Però hi ha molta altra gent que també treballa en aquests temes i és poc coneguda”.

Helicòpters i simulacres

Tot i que l’exposició de material (vehicles, etc.) i activitats durarà pràcticament tot el diumenge, els dos punts més àlgids seran a les 12.00 i a les 13.00 hores. A migdia, un helicòpter de la Guàrdia Civil s’enlairarà des de la mateixa plaça de Mallorca i farà un simulacre de rescat, amb la participació d’una grua. Una hora després, els bombers també realitzaran un simulacre i mostraran com actuen davant l’incendi d’un cotxe. Tot això davant els ulls veïns i visitants que es vulguin apropar a aquesta ‘exposició’ firal. Durant el dia també hi haurà altres simulacres, entre els quals destaquen els organitzats per diferents unitats de la Policia Nacional (actuacions amb cans capaços de rastrejar drogues i/o explosius). Així mateix, la Policia Nacional aportarà un helicòpter a la VII Trobada de Cossos d’Emergència. Tot el material podrà ser vist i fotografiat pel públic assistent.

Xisco Pol ha anunciat que “a darrera hora s’ha pogut aconseguir que la Creu Roja s’afegeixi a la Trobada. La delegació de Palma vindrà amb una ambulància, un vehicle tot terreny i armarà una carpa de 6 x 8 metres com a hospital de campanya. També s’hi traslladarà un vehicle de coordinació. Per la seva banda, la Conselleria d’Interior i Emergències del Govern de les Illes Balears desplaçarà un camió de dotze metres. L’112 també vindrà”.

Nombrosa participació 

Els cossos que han confirmat la seva participació són l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Mallorca (AVPC Mallorca), la Fundació Natura Parc, Gestió d’Emergències de les Illes Balears (GEIBSAU), la Guàrdia Civil, el Grup AMBUIBÉRICA, l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), la Policia Local d’Inca, la Policia Nacional, el Servei d’Ambulàncies Medicalitzades Urgent 061 (SAMU 061), el Servei Aeri de Rescat de l’Ala 49, el SAR801 Esquadró, el Servei d’Emergències de les Illes Balears 112 (SEIB 112), la Unitat Contra Incendis ALA 49 (Exèrcit de l’Aire de la base de Son Santjoan), etc. Hi col·laboraran  l’Associació de Bombers de les Illes Balears, l’Associació Cultural Revetlers d’es Puig d’Inca, Devis Card, SL, Extint Nord i l’Institut Municipal d’Activitats Físiques d’Inca (IMAF), entre d’altres.

 

 

 

X