Antònia Sabater: “Les Fires són un trencaclosques preciós”

Antònia Maria Sabater, regidora de Fires de l’Ajuntament d’Inca, considera que enguany les Fires prèvies al Dijous Bo seran un compendi d’activitats que tendran “la mateixa filosofia que proposam cada any, a més  d’unes novetats que creim que poden millorar l’edició 2017”.

A l’hora de parlar de les activitats més cridaneres, Sabater destaca a la Primera Fira, de la Terra (22 d’octubre), en què “les activitats enguany aniran adreçades a conscienciar la gent de la importància del reciclatge.  Si Déu vol, aquest dia, a la plaça d’Espanya, farem la I Fira del Reciclatge i el Medi Ambient. L’esdeveniment consistirà en exposicions, tallers i activitats que es duran a terme amb material reciclat i a les quals prendran part entitats i empreses del sector. Es farà una decoració aèria cedida pels veïns del carrer dels Malferits i l’exposició de l’obra envaSOS, de l’artista Joan Lacomba”.

De la Segona Fira (Fira de l’Oci, 29 d’octubre), Sabater fa èmfasi en  la Fira del Pa, que tendrà lloc de 10 a 19 hores al Claustre de Sant Domingo. “Serà la nostra primera fira amb aquesta temàtica”, assenyala. “Es dirà Pa i Coses, i als tallers i a les demostracions d’elaboració participaran un grapat de persones de forns locals. També hi haurà degustació de productes. I és que el pa està de moda. Voldria agrair, especialment, a l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears i a l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears la seva col·laboració i el seu patrocini. El mateix dia 29 d’octubre, a les 12 del migdia, comptarem amb la presència d’un vertader especialista del pa com és Ibán Yarza, el qual ens impartirà una conferència relacionada amb les anades i vingudes del pa arreu del món: ‘La volta al món amb 80 pans’”.

Com a novetat de la Tercera Fira (Fira de l’Art, 5 de novembre), Antònia Maria Sabater destaca “la primera Fira del Disc i les actuacions musicals que es realitzaran a diferents indrets d’Inca. També l’actuació del Circ Bover. La Fira Medieval, per exemple, ja està consolidada, però el tema dels discs és del tot nou”.

Sabater espera que “la meteorologia sigui favorable els dies de les Fires”  i que “el flux de gent sigui gran”.  La regidora té molt clar que “confeccionar un programa de Fires és un trencaclosques preciós perquè s’ha de coordinar molta gent, i no sempre és possible”.

 

 

X