L’Ajuntament d’Inca silenciarà les seves atraccions de fira per adaptar-les a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA)

L’Ajuntament d’Inca aposta enguany per unes fires més inclusives i accessibles. Per aquest motiu, per primera vegada es prendran mesures per afavorir que les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) puguin gaudir també de les atraccions de fira.

D’aquesta manera, el consistori de la capital del Raiguer i els firaires han acordat que durant tot el temps que les atraccions estiguin instal·lades a Inca s’aturarà la música i es prescindirà de qualsevol soroll durant una hora al dia. D’aquesta forma, es garanteix que les persones amb TEA puguin accedir a les atraccions i gaudir-ne.

En concret, el recinte firal General Luque es mantindrà en silenci tots els divendres de les 17:30 a les 18:30 hores, i els dissabtes i diumenges de les 11 a les 12 hores perquè les persones amb TEA no tenguin problemes a l’hora de pujar a les atraccions.

«Aquest any hem volgut impulsar unes fires més inclusives perquè tothom pugui gaudir-ne sense limitacions. Són molts els municipis que ofereixen un dia sense soroll, nosaltres hem volgut fer un pas més i que les persones amb TEA també puguin gaudir al màxim de les atraccions i disposar d’una hora al dia amb unes condicions òptimes per a ells. D’aquesta manera, també donam resposta a les demandes de familiars i associacions», assenyala l’alcalde d’Inca Virgilio Moreno.

Les persones amb trastorn de l’espectre autista presenten hipersensibilitat auditiva, és a dir, els sorolls forts els afecten molt més que a la resta. Per tant, per a elles, l’excés de renou de la música, les sirenes o botzines que es produeix habitualment als recintes firals pot traduir-se en una sobreestimulació sensorial i no els permet gaudir de l’experiència.

Un any més, les atraccions de fira s’han instal·lat al recinte firal General Luque, just davant del Café Esment, al carrer de Joan d’Àustria.

X