Indústria sabatera, l’essència d’Inca

La paraula Inca evoca arreu del món un dels seus grans actius des de fa segles: la seva indústria sabatera. Inca i sabates són paraules indissolubles, unides a través del temps per l’enorme prestigi aconseguit, tant a nivell nacional com internacional, pel calçat fabricat a la capital del Raiguer. Lògicament un producte que és, juntament amb els articles de pell en general, l’essència de la ciutat, està sempre molt present en el Dijous Bo.

El programa d’enguany inclou una exposició sobre la indústria sabatera d’Inca en el millor escenari possible: el Museu del Calçat i de la Pell, ubicat al Quarter General Luque des de la seva inauguració el 2010. L’exposició obre avui les portes oficialment, i podrà ser visitada fins al pròxim 7 de desembre de dilluns a dissabte.

El visitant podrà veure a l’exposició una extensa mostra de la indústria sabatera i la seva evolució a través dels anys. Una indústria que ha fet que Inca sigui considerada una de les grans capitals europees del calçat, amb dissenys i marques de gran renom. Marques arrelades aquí, però conegudes a tot el món. El brillant present d’una tradició que es remunta al segle XV, punt de partida d’un gremi de sabaters que, alternant períodes de gran desenvolupament amb etapes de recessió provocades per la inestabilitat política, van dur la indústria sabatera d’Inca a les més altes cotes, fet que contribuí paral·lelament al progrés de la ciutat.

X