Miquel Mas Fiol, Xavier Vidal i Montserrat Rodés, premis Pare Colom 2020

El claustre de Sant Domingo ha estat escenari, un any més, del lliurament dels premis literaris Pare Colom, promoguts per l’Ajuntament d’Inca. Uns guardons que, any rere any, van incrementant la seva fama i s’han posicionat ja amb la seva divuitena edició com un dels millors valorats. “Aquests premis literaris ens donen l’oportunitat de reconèixer el talent i de reivindicar la cultura com a senya d’identitat de la nostra ciutat. A més a més, desitgem que aquestes distincions suposin de motivació per a moltes persones per endinsar-se en l’apassionant món de la lectura i gaudeixin llegint aquestes obres guanyadores”, ha assenyalat el batle d’Inca, Virgilio Moreno, durant el seu discurs de clausura.

Aquest any s’han rebut un total de 248 obres, més del doble que l’anterior edició que va comptar amb uns 120 participants. Concretament, als Premis Pare Colom 2020 s’han presentat 75 obres de narrativa, 123 de poesia i 50 de teatre. “Enguany s’ha superat amb escreix la participació, una mostra més del prestigi i de la importància que han anat adquirint els nostres Premis, tant a l’illa de Mallorca, com arreu del territori de parla catalana. Un fet que suposa un gran orgull per a la nostra ciutat.”, ha destacat la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Alice Weber.

En aquest sentit, Moreno ha recalcat que “aquestes xifres són un reflex de la bona trajectòria i l’interès que generen aquests guardons literaris, però també denoten una bona salut de les lletres en llengua catalana”.

Així doncs, el jurat ha decidit atorgar el premi en la modalitat de teatre a l’obra titulada ‘La Classe de les Girafes’, de Miquel Mas Fiol. En l’apartat de narrativa ha resultat guardonat el llibre ‘El Repàs de Don Isaac’, de Xavier Vidal. I, finalment, el premi de poesia ha estat per “Tot és altre”, de Montserrat Rodés.

A l’acte de lliurament dels premis hi han estat presents el Batle d’Inca, Virgilio Moreno; la tinent batle de Cultura, Alice Weber; la delegada de cultura del Govern de les Illes Balears, Catalina Solivellas; el director insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca, Lluís Segura Seguí; representants de l’editorial Lleonard Muntaner i diversos membres del Consistori inquer. La gala ha comptat amb l’actuació del pianista Tomeu Moll Mas.

“Va ser la cultura la que ens va donar conhort durant el temps del confinament i ara més que mai és quan hem d’estar al costat del sector cultural i tornar-l’hi allò que ens va regalar.”, ha recalcat la regidora Weber, durant el lliurament dels guardons.

X