Comença la setmana gran a Inca

Aquest divendres comença la setmana gran d’Inca, que durarà fins al gran dia de la ciutat, el Dijous Bo, que se celebra enguany el dia 16 de novembre. Després de tres intenses setmanes de fires, arriba la setmana més esperada pels inquers i la que més omple de gent, activitats i ambient els carrers d’Inca. Avui divendres es durà a terme el pregó que donarà el sus a la Setmana Gran a càrrec de Joan Rosselló Corró, enginyer superior aeronàutic.

Dissabte és el dia amb més activitats programades fins al Dimecres Bo i Dijous Bo. Tant locals com visitants podran gaudir d’una programació que inclou, entre moltes altres activitats, el Vermut Fest durant tot el dia, el Ral·li del Dijous Bo, una caminada solidària amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’encesa de foguerons de la revetlla i les torrades als carrers, o la celebració dels tradicionals correfocs Inc’fern i Inc’fernet.

Diumenge, coincidint amb la festivitat de Santa Maria la Major, copatrona d’Inca, serà un dia de solemnitat i tradicions, amb la missa que es durà a terme a l’església de Santa Maria la Major. Paralelament hi haurà la tradicional trobada de gegants amb la participació de colles de tota l’illa.

Un dia més tard, el dilluns, serà el torn de les exposicions, i és que hi haurà la tradicional exposició de segells i enguany, com a novetat, es durà a terme l’exposició “De bell nou” a càrrec dels Revetlers del Puig d’Inca, i a la qual s’exposarà vestimenta d’època. Així mateix, el dimarts hi ha programada l’entrega del Premi Dijous Bo al Teatre Principal.

El mercat pagès serà un any més el gran protagonista del Dimecres i Dijous Bo amb centenars de paradetes i quilòmetres d’exposició, i estarà obert ja des de dimecres a les 10.00 hores. A més, hi haurà exposició ramadera i de vehicles, camions, maquinària pesada i maquinària agrícola, Exposició Filatèlica, Certamen d’Arts Plàstiques i moltes activitats més.

L’esperat Dijous Bo s’inaugurarà el dimecres a les 17.30 h, quan començaran tots els esdeveniments prevists per a aquesta important fira. Hi haurà un desplegament de vuit kilòmetres de paradetes i un gran nombre d’activitats programades que, així com les de la resta de dies, es poden consultar al programa del Dijous Bo.

X