L’emotiu discurs de Joan Rosselló Corró al pregó del Dijous Bo 2023

El Teatre Principal d’Inca va ser l’escenari del pregó del Dijous Bo 2023, una vetllada que va reunir una audiència plena d’espectadors ansiosos per escoltar Joan Rosselló Corró, el pregoner d’enguany.

Joan Rosselló Corró va néixer a Inca el 1963, és enginyer superior aeronàutic, va estudiar enginyeria a la Universitat Politècnica de Madrid, i s’especialitzà en aeronaus. Va iniciar la seva carrera professional a l’empresa RYMSA de Madrid, i participà en el disseny i desenvolupament d’antenes de vol dels satèl·lits HISPASAT i INMARSAT, entre d’altres.

Posteriorment, va ser seleccionat pel Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) per treballar a l’Agència Espacial Europea, en el seu centre ESTEC a Holanda, i prengué part en el disseny i l’anàlisi estructural d’elements de vehicles espacials. Actualment, treballa a Air Europa i ocupa el càrrec d’adjunt al director d’Operacions de Vol. També ha exercit com a professor associat al Màster de Gestió Aeronàutica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A l’acte d’aquest dijous, el batle d’Inca Virgilio Moreno va iniciar la nit amb unes paraules significatives que van precedir el moment més especial de l’esdeveniment.

Durant el seu discurs, Joan Rosselló va destacar la importància del Dijous Bo com a reflex de la identitat mallorquina. Va ressaltar el caràcter festiu i tradicional d’aquesta celebració que ha perdurat al llarg dels segles, tot assenyalant la grandesa i l’esperit arrelat d’Inca. Va fer èmfasi en l’alegria, les exposicions, les tradicions culinàries, els balls i moments solemnes com a elements característics d’aquests dies festius.

El pregó no només va complir amb les expectatives, sinó que va superar les emocions del Teatre ple, marcant l’inici de la setmana gran d’Inca.

Prèviament i posterior al pregó, el públic va gaudir de les melodies de l’Orfeó l’Harpa d’Inca, la Unió Musical Inquera i l’Orquestra Lauseta, que afegiren una dimensió especial a aquesta nit.

Joan Rosselló Corró va rebre una placa commemorativa i un ram de flors de mans del batle d’Inca, com a agraiment per la seva participació en aquest tradicional i solemne esdeveniment celebrat aquest dijous a la ciutat d’Inca.

X