Inca celebra el Dijous Gros

Com cada primer dijous del mes de maig, Inca celebra avui el tradicional Dijous Gros amb tot un seguit d’activitats, totes elles organitzades per l’Ajuntament d’acord amb les restriccions vigents per fer front a la COVID-19. «El nostre objectiu és contribuir a mantenir viu l’esperit i l’essència de tradicions molt arrelades a la nostra ciutat, com ara el Dijous Gros, tot i la complicada situació que travessam», destaca el batle d’Inca Virgilio Moreno.

En aquest sentit, el regidor de Festes i Promoció de la Ciutadania Antoni Peña recalca que «hem hagut de fer una volta al programa i impulsar només aquelles activitats que es poden realitzar de manera segura per tal de promoure la participació ciutadana, tot garantint el compliment de totes les mesures vigents per fer front al coronavirus».

Així doncs, el Dijous Gros ha començat avui amb la celebració del tradicional mercat setmanal del dijous, que s’ha duit a terme de 9 a 14 hores. D’altra banda, a les 10.30 hores, la plaça d’Espanya ha estat escenari d’una mostra de ball mallorquí, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca.

El plat fort de la jornada ha estat la inauguració de l’exposició “Camí de Lluc – Refugis d’amor i d’oferiment” de l’artista mallorquí Joan Bennàssar. Aquesta mostra escultòrica, que es mantindrà fins a l’estiu, inclou algunes obres ja exposades a Escorca i d’altres realitzades expressament per col·locar a la capital del Raiguer, les quals s’han instal·lat a diferents punts estratègics del municipi com el convent de Sant Bartomeu o la plaça de Santa Maria la Major. «És per a nosaltres un plaer acollir aquesta exposició i que tota la ciutadania pugui gaudir de les obres de Joan Bennàssar. D’aquesta manera, contribuïm a reivindicar el paper d’Inca com a punt d’entrada a la serra de Tramuntana», assenyala Moreno.

D’altra banda, avui a les 19.30 hores, es donarà el sus al VII Cicle d’IncaBusiness amb la ponència «La fi de l’entorn VUCA, liderant en el nou món BANI. Les competències dels líders del futur», a càrrec de Carmen Molano. Durant la seva conferència, que se celebrarà al Centre Bit, la ponent mostrarà com l’entorn econòmic i social s’ha transformat a causa de la pandèmia mundial, i com l’acrònim VUCA utilitzat en el món empresarial ha quedat obsolet davant la crisi viscuda aquest últim any; a més a més, ens exposarà les actuals circumstàncies socioeconòmiques basades en la nova tendència denominada BANI.

El programa d’actes amb motiu del Dijous Gros continua demà divendres amb els concerts de Pèl de gall i Xanguito, que se celebraran al pati d’armes del Quarter de General Luque a partir de les 17 hores. Finalment, el 8 de maig, a les 11.00 hores, hi haurà un espectacle de circ a càrrec d’Acrocirc i, tot seguit, es realitzarà l’acte “Music Clown” a càrrec de Teatritx. Les dues activitats es duran a terme també al Quarter General Luque.

X