Els siurells mallorquins, element diferenciador del programa oficial del Dijous Bo 2012

El batle d’Inca, Rafel Torres, ha presentat avui, acompanyat per José Pastor, regidor de Fires i del Dijous Bo, el programa de l’edició 2012 de la festa més popular de Mallorca, el Dijous Bo. Aquest any s’ha mantingut el pressupost respecte a la passada edició, en la qual havia patit una retallada del 40 per cent. Pastor va explicar que s’hi invertiran aproximadament uns 55.000 euros: “L’any passat ja vàrem fer una retallada important per la crisi. En aquesta edició hem decidit optar per la continuïtat perquè creiem que ha funcionat molt bé”. Quant a les novetats més importants respecte al 2011 destaca la nova decoració dels principals carrers d’Inca, engalanats amb la figura d’uns siurells mallorquins, que han estat acolorits pels alumnes d’infantil i primària de tots els centres educatius d’Inca: “Els penjarem per tota la zona del mercat pagès del carrer Major, i així tindrem una decoració tradicional, la nostra, mallorquina com són els siurells, i dibuixada per tots els nens d’infantil i primària d’Inca. Jo crec que aquest fet és molt important, i ja implica que tots els nens comencin a participar de la nostra fira, des de petits. Amb això ens quedarà una fira molt més guapa”. A més també s’ubicaran dos siurells de grans dimensions a l’exterior de l’edifici de l’Ajuntament.

Pastor va confirmar que l’Ajuntament, “a causa de la demanda dels ciutadans”, realitzarà l’espectacle del correfoc el Dimecres Bo a la plaça d’Antoni Fluxà. Una altra de les modificacions significatives del programa obeeix al canvi d’ubicació del concurs ornitològic, “ja que necessita un espai gran per l’exposició de canaris”. Aquest esdeveniment passa de celebrar al carrer d’Artà al segon pis del mercat cobert, “un lloc cèntric i molt il·luminat”, segons Pastor.

També, al carrer de Miquel Durán s’obrirà al públic “una exposició d’eines antigues de camp, juntament amb dos galeres perquè la gent es pugui fer fotos”. L’Ajuntament continuarà mantenint el mercat pagès amb el mateix recorregut de l’any passat, amb les parades ambientades en temes tradicionals mallorquins.

Finalment cal destacar l’exposició de sabates històriques, la Mostra de Comerços Locals, que es farà a la plaça de Mallorca (en lloc de la plaça de la Llibertat, com s’havia dut a terme els darrers anys), la vintena edició del Concurs Tradicional del Porc Negre, el Certamen d’Arts Plàstiques i els Premis Dijous Bo, que aquest any passaran al dilluns anterior a la gran festa.

Aquestes són, de forma genèrica, les novetats d’enguany que ha comentat el regidor durant la roda de premsa de presentació, que va afegir: “espero i desitjo que siguin del gust de tothom, i convido a tothom que vingui”.

Escolta José Pastor, regidor de Fires i Dijous Bo

Escolta Rafel Torres, batle d’Inca

 

X