Rafel Torres, batle d’Inca: “Tothom està convidat a Inca, que és ca seva”

El batle d’Inca, Rafel Torres, va comparèixer en roda de premsa per presentar el programa del Dijous Bo, i donar a conèixer detalls d’aquesta fita ineludible. El batle declarava que afronten aquesta edició amb “il·lusió i sobretot amb la feina feta, que dóna com a resultat un programa ampli i ple d’il·lusió, i que de qualque manera segueix fidel a la combinació de tradició i modernitat de les darreres edicions”.

Torres parlava “de tot un ventall d’exposicions i de propostes al carrer”. Va voler donar un panorama de les xifres globals que es manegen al Dijous Bo: més de 500 parades al carrer, dels que 200 corresponen al mercat pagès, una aposta dels darrer anys amb un èxit especial. A més, 300 persones fan feina, entre policies, seguretat, Protecció Civil, etc. En total, hi haurà 60 carrers tallats, amb un total de 8 quilòmetres d’exposicions i parades.

Parlant de l’imatge del cartell, que es va presentar la setmana passada, Torres deia que “enguany incorpora una sabata, que reflecteix l’esperit sabater de la ciutat”. De fet, la presentació va tenir lloc, precisament, al Museu del Calçat. Pel batle, “aquest fet recalca aquesta tradició i l’aposta d’Inca, des de sempre, per la pell i el calçat”.

Pel que respecta a la vaga general, Torres confirmava que “el Dimecres Bo hi ha vaga general, que ens pot condicionar l’organització sencera. Tenim previst i ben cobert el seu funcionament per tal que ens afecti al menys possible”. Pel batle, no es pot ni pensar en deixar que els esdeveniments afectin el desenvolupament de la fira, perquè “molts empresaris i comerciants estan pendents d’aquestes dues dates, el Dimecres i Dijous Bo, que són la fita més important de la nostra ciutat”. Tothom té molt clar que es dóna, com va dir el batle, “molt de volum de negoci, i productivitat”.

Enguany se sumen certes circumstàncies que dificulten les coses, com la vaga general del dia 14 i la vaga de Serveis Ferroviaris del dia 15. El batle assegurava estar “parlant amb el conseller i amb el gerent de SFM, per veure si d’alguna manera podem aconseguir que aquesta vaga no ens afecti”. En cas que no es trobi solució, el conseller li ha dit que “se cercarà una solució alternativa, com un lloguer d’autobusos per intensificar l’arribada i sortida”. Segons Torres això no té la mateixa comoditat del tren, que et deixa al mig de la ciutat. “Baixes del tren i tot d’una participes de la fira”, mentre que en cas de venir amb cotxe o autobús existeix la necessitat d’aparcar o de venir des del polígon, etc.

Precisament en referència a l’aparcament, el batle va declarar que s’habilitarà “tota l’antiga carretera de Palma com a zona d’aparcament, i fins i tot tractem de cercar qualque finca privada per afegir més espai.” Finalment, i pel que fa a temes de seguretat, el batle va afirmar que, com sempre, s’ha demanat a Delegació de Govern la màxima disponibilitat, “malgrat que sempre hi ha un dispositiu especial de la Guàrdia Civil”. Per terminar, Rafel Torres va aprofitar per convidar a tots els mallorquins a les fires de les fires, assegurant que “els dies 14 i 15, Dimecres i Dijous Bo, Inca serà ca seva, seran ben rebuts i els inquers mostrarem, com a les darreres edicions, una ciutat oberta i que, per un dia i sense menyspreu de ningú, es pot convertir en la capital de Mallorca”.

X