Inca dóna els sus al XV festival d’art contemporani Incart

Les exposicions, ubicades en diferents centres expositius públics i privats, romandran obertes al públic fins al 29 de maig.

De forma paral·lela, l’Ajuntament organitza un programa complementari d’activitats amb tallers, taules rodones i exposicions, entre altres.

L’Ajuntament d’Inca ha inaugurat avui la XV edició del festival d’art contemporani Incart, que se celebrarà a la capital del Raiguer fins al 29 de maig. La mostra inclou obres de diferents disciplines, tècniques i formats, tant d’artistes novells com d’autors amb llarga trajectòria.

«Després de 15 anys, podem parlar d’Incart ja com un festival interdisciplinari bastant consolidat i de reconegut prestigi. Enguany hem volgut donar una passa més i organitzar tot un complet programa d’actes complementaris per tal d’abordar l’art des de diferents perspectives i potenciar el vessant més social per acostar l’art a la ciutadania», destaca la regidora de cultura, Alice Weber.

Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha aprofitat l’ocasió per donar les gràcies a totes les persones que han pres part d’Incart durant els 15 anys: «Aquest festival no hauria estat possible sense la implicació de moltes persones, entre elles els artistes, i entitats que al llarg d’aquests anys han donat vida a Incart».

Així doncs, avui s’ha donat el sus a Incart 2020 amb la inauguració de les mostres expositives instal·lades als espais municipals de Sa Quartera i el Claustre de Sant Domingo; i en els espais privats de Can Blancos Centre Cultural i On Som. L’acte d’inauguració ha estat amenitzat per l’actuació musical de clarinet i piano d’Adrià Devesa i Antony Aloy i l’actuació del duo de guitarra format per Pao de Juan i Javier Muñoz. A més a més, s’ha dut a terme també, en el claustre de Sant Domingo, el vídeo mapping “Geometric Vibes”, a càrrec de Madvisuals vj.

Enguany, com a novetat, l’Ajuntament d’Inca seleccionarà 3 dels artistes que participen en aquesta edició d’Incart per realitzar una exposició individual en els espais municipals durant el pròxim any. D’altra banda, una mostra reduïda d’artistes del festival exposaran també a Can Gelabert (Binissalem) i Son Tugores (Alaró). De forma paral·lela, continuen les col·laboracions amb els festivals d’Art i Copes de Sa Pobla i Art Nit de Campos, que inclourà una representació d’artistes participants d’Incart 2021.

Per altre costat, així com ja s’ha fet en tots els festivals i certàmens impulsats pel consistori,  s’ha apostat per promoure les bones pràctiques del sector i donar resposta a les demandes dels artistes i entitats com l’Associació d’artistes visuals de les Illes Balears (AAVIB).

Pel que fa al programa complementari d’activitats que es durà a terme en el marc del Festival, es durà a terme l’estrena del curt «Genolls nafrats» sobre la poesia d’Aldan Merin, una taula rodona sobre la funció social de l’art, tallers i inauguracions d’exposicions, entre d’altres. El program complet d’actes i el catàleg de la XV edició d’Incart es poden consultar aquí: https://incaciutat.com/expo-xv-incart-2021 

X