Arriba la festivitat del Pancaritat 2023

L’Ajuntament d’Inca, juntament amb la resta d’organitzadors i entitats participants, han presentat els actes que es duran a terme en el marc del Pancaritat 2023, el diumenge 16 d’abril.

«Estam molt contents de poder celebrar aquesta jornada de germanor i tradició. I una vegada més hem d’agrair la implicació de totes les entitats i col·lectius que fan possible la celebració del Pancaritat a Santa Magdalena. De segur, tornarà a ser una jornada de germanor amb molta participació», explica el regidor de Participació Andreu Caballero.

Els actes del Pancaritat 2023 començaran el dissabte horabaixa amb la tradicional ballada popular a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca i el fogueró amb torrada popular. A més a més, després se celebra una trobada de ball en línia, a càrrec de germans Morro.

El diumenge hi haurà la concentració a la plaça de Santa Maria la Major a les 9.30 hores, amb la repicada de campanes i la sonada de xeremies que donaran el tret de sortida a la tradicional romeria. A les 11 hores la festa començarà a dalt del puig de Santa Magdalena amb els jocs populars infantils a l’esplanada de l’ermita. Mentrestant, al migdia, començarà el 50è Concurs de Paelles a l’esplanada de baix i la solemne eucaristia. A les 12.45 també hi haurà una actuació musical a càrrec de la Unió Musical Inquera. D’altra banda, després de dinar, a les 15.30 h començarà amb la ballada popular, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca.

De nou, com cada any, l’Ajuntament d’Inca posarà en funcionament un servei gratuït d’autocar. La pujada es podrà realitzar de les 10 a les 13.30 hores des de les aturades de l’avinguda dels Reis Catòlics i des de la plaça del Lledoner; i la baixada, de les 16 a les 18 hores des de l’esplanada de baix.

Paral·lelament, des de la Policia Local s’ha muntat un dispositiu amb la finalitat de garantir la seguretat de l’acte i organitzar el trànsit per tal de crear un circuit només per als marxaires.

X