Inca celebra el Dijous Gros amb un ampli programa d’actvitats adaptat a les restricciones vigents

Com cada primer dijous del mes de maig, el pròxim dia 6 el municipi d’Inca commemorarà la tradicional festivitat del Dijous Gros amb un complet programa d’activitats, d’acord amb les restriccions vigents per fer front a la COVID-19. «Seguim fent front a la COVID-19 i ens mantenen actives importants restriccions que ens impedeixen celebrar el Dijous Gros així com ho fèiem els anys anteriors. Tot i això, hem volgut domar-li una volta al programa d’actes i impulsar aquelles activitats que sí es poden fer d’acord amb la normativa vigent per mantenir viu l’esperit d’aquesta data tan assenyalada a la nostra ciutat», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Així doncs, tots els esdeveniments organitzats pel consistori en el marc del Dijous Gros es duran a terme entre el 6 i el 8 de maig, ambdós inclosos. De manera que, el pròxim dijous, es mantindrà durant tot el matí, com ja és costum, el tradicional mercat del Dijous. Després, a les 10.30 h, a la plaça d’Espanya, es durà a terme la “Mostra de ball mallorquí amb els Revetlers des Puig d’Inca”. A continuació, a les 12.00 h, a la Plaça de Santa Maria la Major, es realitzarà la inauguració de l’exposició “Camí de Lluc – Refugis d’amor i d’oferiment” de l’artista mallorquí Joan Bennassar.

Enguany, a causa de les restriccions no es podrà dur a terme el tradicional dinar solidari de faves. No obstant això, des de l’Ajuntament d’Inca volen que aquest plat tan típic del Dijous Gros segueixi tenint un paper rellevant. Per això es recopilarà i promourà informació sobre tots els establiments d’Inca que aquest dia cuinin un menú especial amb la finalitat de convidar a tots els inquers i inqueres a dinar de faves el dia 6 de maig.

D’altra banda, la música serà la gran protagonista dels actes de dia 7 de maig, en el Quarter General Luque.  A les 17.00 hores es durà a terme el concert de “Pèl de gall” i, seguidament, a les 19.00 hores, actuarà “Xanguito”. Per últim, el 8 de maig, es posarà punt final al programa d’actes del Dijous Gros amb dues activitats infantils, les quals es duran a terme també al Quarter General Luque. Així doncs, a les 11.00 hores, hi haurà un Espectacle de Circ a càrrec d’Acrocirc i, tot seguit, es realitzarà l’acte “Music Clown” a càrrec de Teatrix.

«Com cada any en aquesta tradicional festivitat, volem implicar a tots els inquers i inqueres, des dels més petits als més grans. Així doncs, perquè tothom puguin gaudir del Dijous Gros hem volgut incloure activitats per a totes les edats amb la finalitat de promoure la participació ciutadana alhora que garantim que es compleixin totes les mesures vigents per fer front al coronavirus», destaca el regidor de Festes i promoció de la ciutadania, Antoni Peña.

Per últim, cal destacar que en tots els actes es mantindran les restriccions establertes i l’aforament serà limitat. Per tant, serà imprescindible la reserva prèvia a cada activitat amb l’objecte de conservar la seguretat de tots els usuaris. El programa complet d’actes es pot consultar a la web municipal: https://incaciutat.com/dijous-gros-2021

X