Inca comença la seva “temporada alta” amb la presentació de les Fires 2019

Amb enorme il·lusió el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha presentat aquest dijous a les Bodegues Son Bordils el programa de les Fires d’Inca 2019, una successió de propostes que, com cada any, precediran la fira de totes les fires, el Dijous Bo, dia 14 de novembre. En l’acte de presentació, també hi han estat presents els regidors de l’Ajuntament, organitzadors i comerciants de la ciutat d’Inca.

El batle ha tengut paraules d’agraïment cap a les entitats públiques i privades que han donat el seu suport a un programa consolidat ja des de fa anys i que, donada la seva acceptació, es manté viu, però obert a novetats puntuals. “Les Fires són un mostrador dels productes d’Inca”, ha assenyalat Moreno.

Virgilio Moreno, en la seva presentació, ha assegurat que els veïns d’Inca han de ser, un any més, “els altaveus” d’aquestes Fires i atreure així visitants de tot Mallorca perquè gaudeixin de la festa i de la gastronomia local.

Per obrir boca, ja aquest mateix divendres dia 11, de 18.00 a 20.00 hores, dins dels actes emmarcats en el Mallorca Lindy Festival previ a les tres Fires, es farà el check-in del Festival al Claustre de Sant Domingo; i de 21.30 a 03.00 hi haurà festa a la Fàbrica Ramis, amb l’actuació del grup català Shakin’ All.

En el mateix escenari, el dissabte 12 i el diumenge 13, hi haurà més música, amb actuacions destacades dels grups Hot Swing Sextet, de Bèlgica, i els mallorquins Monkey Doo, respectivament. El diumenge dematí comptarà amb balls tradicionals en honor a sant Lluc a la plaça de la Llibertat en els actes previs a la Primera Fira.

Els dies 18, 19 i 20 d’octubre, arrenca la primera de les tres Fires, la Fira de la Terra, amb concerts, activitats infantils, exposició de falconeria amb exhibició de vol, un racó dedicat al reciclatge i la ja arrelada Nit del Vi. No hi faltaran els productes de la terra, el tradicional mercat de plantes i flors, el Festival Internacional d’Orgue i la Mostra del Llibre i Col·leccionisme, aquests dos últims esdeveniments, presents en les tres Fires. Diumenge 20 tendran lloc la Trobada de Cossos d’Emergència i les Cuines de Campanya, dues iniciatives que sempre han tengut molta acceptació entre la joventut. Les ONG i els més joves, amb les seves activitats pro viatge d’estudis, també seran presents en aquesta Primera Fira.

A causa de les obres a la plaça de Mallorca, els esdeveniments que habitualment s’han fet allà passaran a situar-se en altres llocs. Aquest és el cas, per exemple, de la Trobada de Cossos, que s’ubicarà a la plaça d’Orient i al carrer de Bartomeu Coc, o el següent cap de setmana la IV Fira de la Ciència i de la Tecnologia, que enguany passa a celebrar-se a la Fàbrica Ramis.

Aquesta Segona Fira -Fira de l’Oci i l’Esport-, que tendrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre, arrencarà amb la Setena Cursa Popular de sa Galleta – Ciutat d’Inca, i durant el cap de setmana es duran a terme nombroses exhibicions relacionades amb el món de l’esport i del motor, a més de la presentació del Ral·li Dijous Bo. Així mateix, el Quarter General Luque serà testimoni d’un festival de rock & roll i la Fira del Disc.

Finalment, la Tercera Fira -Fira de l’Art- brillarà amb llum pròpia els dies 1, 2 i 3 de novembre. En ella Inca es vesteix de gala convertint-se en un gran mercat medieval, amb cercaviles, combats, circ i el conegut Rata Market, un mercat de disseny, art i artesania ubicat en l’incomparable marc del Claustre de Sant Domingo. Un altre dels esdeveniments destacats de l’últim cap de setmana de fires se celebrarà al Mercat d’Inca, una exhibició de cuina a càrrec de Tomeu Torrens, del Celler Can Amer.

El recinte firal General Luque romandrà obert a partir del 19 d’octubre i fins al 16 de novembre amb atraccions per a adults i infants. Durant les Fires, una sèrie d’exposicions permanents també seran punts d’interès per a veïns i visitants. Les Fires d’Inca constitueixen un “aperitiu de luxe” del Dijous Bo. Comença la temporada alta a la capital del Raiguer. Benvinguts!

X