Per què el Dijous Bo 2019 se celebra el segon dijous de novembre?

Equivocadament es diu que el Dijous Bo sempre se celebra el tercer dijous de novembre. Tot i això, no sempre és així, i la prova la tenim en aquest any 2019, en què celebrarem la fira de les fires el segon dijous del mes. La data es calcula a partir del 18 d’octubre, festivitat de Sant Lluc, i sempre serà el quart dijous comptant a partir del següent diumenge de l’esmentada festa.

A fi que el Dijous Bo no coincideixi amb el tercer dijous de novembre com és tradicional, és “necessari” que Sant Lluc se celebri en divendres o dissabte. Només en aquests dos casos la gran festa d’Inca coincideix amb el segon dijous del penúltim mes de l’any. Això passa aquest any 2019, en què l’esmentada festivitat cau en divendres i, per tant, el Dijous Bo serà el dijous 14 de novembre.

El Dijous Bo sempre està precedit de tres diumenges de fira i un quart en què se celebra la festa de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat. Tot plegat suposa que Inca es converteix durant gairebé un mes en una visita obligada per als molts mallorquins que gaudeixen de les populars fires, que tenen el seu colofó ​​en la festa més emblemàtica de l’illa.

El poder de convocatòria del Dijous Bo és inqüestionable, com certifica el nombre de visitants que cada any acudeix a la capital del Raiguer. Xifres sempre creixents que sobretot en els darrers anys han estès la festa més enllà del tradicional dijous. L’anomenat Dimecres Bo, les festes de Santa Maria la Major i les Fires ha anat guanyant protagonisme, i amb el pas dels anys s’han convertit també en cita ineludible.

X