Inca celebra la Festa del Llibre

La plaça d’Espanya d’Inca acull avui la Festa del Llibre, organitzada un any més per l’Ajuntament d’Inca amb la finalitat de promoure la lectura i impulsar la literatura entre els ciutadans i ciutadanes del municipi, especialment entre els més petits. «La Festa del Llibre és un dels esdeveniments culturals més rellevants de la nostra ciutat i prova d’això és que no hem deixat de celebrar-la cap any. El nostre objectiu enguany era que tothom que ho vulgui hi pugui assistir de manera segura», assenyala la regidora de Cultura, Alice Weber.

Així doncs, de 10 a 20 hores se celebra la tradicional exposició i venda de llibres i flors a càrrec de les llibreries Univers Literari, Espirafocs, Tot Llibres i Cel Blau món escolar; l’editorial Romantic Ediciones; i les floristeries Flors ses Nines, Nou Art i Flormania. A més a més, enguany la Biblioteca Municipal d’Inca també disposa d’una paradeta, entre d’altres, per captar nous socis, especialment entre els més petits.

D’altra banda, aquesta edició, com a novetat, es duen a terme al llarg del matí firmes de llibres de destacats autors i autores com ara Ana Latorre, Antoni Rodriguez Mir, Maria Antònia Perelló o Miquel Sbert i Garau. Així mateix, de forma paral·lela, es realitzen lectures al carrer de la mà dels centres educatius del municipi.

La Festa del Llibre continua avui horabaixa amb el lliurament dels premis literaris dels concursos de “Redacció i Glosat Premi Ciutat d’Inca” i el “Certamen escolar de relat curt i poesia” a les 18 hores al pati del Claustre de Sant Domingo. Després, es presentarà en el Claustre de Sant Domingo, el volum de les XXI Jornades d’Estudis locals i les bases de la nova convocatòria.

Durant el cap de setmana, també hi ha programats alguns actes com per exemple el concert “Glòria de Vivaldi i Rèquiem de Fauré” de la Capella Mallorquina o l’obra de teatre “Joana E.” a càrrec de La Salvatge produccions. A més a mes, durant tota la setmana ja s’han celebrat presentacions de llibres i tallers, en el marc del programa d’actes de la Festa del Llibre 2021.

Per últim, destacar que des de l’Ajuntament d’Inca s’ha vetllat durant tota la jornada per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i sanitat vigents, vigilant les entrades i sortides per controlar aforaments, higienitzant periòdicament els espais, etcètera. Per això, el consistori ha comptat amb la col·laboració d’un grup de monitors encarregat de dinamitzar la jornada i controlar el compliment de totes les normes.

X