El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca aconsegueix en el 2022 un augment del 30% de visitants

Last updated:

El balanç de l’equip directiu del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca per al 2022 és molt positiu i mostra d’això són els 9.225 visitants que han tingut. Aquesta xifra suposa un increment del trenta per cent respecte a les xifres pre-pandèmia (2019). “El projecte que vam reinaugurar al 2018 es consolida com a referent de la societat i dels visitants, així des de la nova configuració hem aconseguit xifres que tripliquen les dades anteriors” ha subratllat, Antònia Sabater, regidora responsable del Museu.

A part de l’exposició permanent on es pot veure l’evolució de la indústria del calçat a la comarca, hi ha hagut dues exposicions “Les centfores que trencan les sabates” de Maria Uribe i “On les coses es fan com sempre” de fotografia. També hi ha hagut un augment significatiu de donacions privades, que han aconseguit augmentar el fons del museu.

Però el més destacat va ocórrer al maig, quan el museu va rebre el premi Silletto a la gala de millor museu europeu de l’any, atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota els auspicis del Consell d’Europa. En aquest cas, l’organisme europeu va destacar que és un museu centrat en les persones amb un pressupost molt baix però amb gran cor, molta energia i una participació activa de la comunitat local. Demostra de forma notable com el treball intergeneracional i la transmissió de coneixements i habilitats a les generacions més joves poden inspirar i fomentar un renaixement de les tradicions artesanals, centrant-se en la història i la fabricació del calçat.
“Apropa Cultura”

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca s’integrarà en el projecte “Apropa Cultura”. Aquesta iniciativa va néixer el 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. L’entitat compta amb col·laboracions públiques i privades a Catalunya i Balears. “Creiem que la cultura ha de ser un motor de transformació i que és transversal a tota la societat, per això des del Museu ens sumem a un projecte que treballa canvi social i inclusió”, afirma Aina Ferrero, directora de la institució.

X