El diumenge de Resurrecció, marcat per la música i l’alegria

Inca va viure amb gran intensitat la processó de l’encontre, una de les més esperades de l’any, que simbolitza la trobada de Jesús amb la Verge després de la resurrecció. Es tracta de dues processons que surten de diferents llocs, una amb el pas de la Verge des de Sant Domingo i l’altra amb el pas de Jesús ressuscitat des de Santa Maria la Major.

El rector d’Inca, juntament amb els membres de les diferents cofraries i de la comunitat cristiana, han participat en la processó, en una mostra de la seva devoció i compromís amb la tradició religiosa de la ciutat. La processó ha recorregut els principals carrers d’Inca, en un ambient d’alegria i joia, en el qual s’ha pogut sentir l’emoció i la passió dels fidels.

L’encontre entre la Verge i Jesús ressuscitat ha tengut lloc al carrer de Jaume Armengol, en un moment de gran emotivitat i simbolisme.

Després de l’encontre, que s’ha celebrat amb una alliberament de coloms, ambdues processons s’han unit per dirigir-se a l’església Santa Maria la Major, on s’ha celebrat una missa solemne, amb la participació dels cossiers i la representació del ball de l’Oferta. La missa ha estat un moment d’especial emoció i devoció, en el qual els fidels han pogut expressar la seva gratitud i el seu compromís amb la comunitat cristiana d’Inca.

La música ha estat un altre dels elements destacats de la processó, amb les bandes de música del GEAI i la Unió Musical Inquera. L’ambient d’alegria i celebració ha estat una constant en tot moment, i ha demostrat la importància de la fe i la tradició religiosa en la vida de la comunitat inquera.

X