Inca celebra amb devoció el Davallament i la processó del Divendres Sant

La processó del Divendres Sant simbolitza la mort de Jesús i el seu enterrament. Aquesta va començar amb el davallament de la imatge de Jesús de la creu, moment en què es va representar la dolorosa escena de la mort del fill de Déu i l’emotiva cerimònia en la qual es va dipositar la imatge del Crist al seu sepulcre, davant de l’església de Santa Maria la Major.

La imatge del Crist al sepulcre va ser acompanyada per centenars de fidels, que van recórrer els carrers del centre d’Inca en un ambient de recolliment i respecte. Els penitents, vestits amb túniques i capirots, van acompanyar la imatge de Jesús amb pregàries i cants religiosos, fet representatiu de la devoció de la comunitat cristiana.

La música, com en altres processons, ha estat un element destacat de la cerimònia, amb la Unió Musical Inquera acompanyant el pas de la imatge del Crist, així com els de les altres imatges que van participar en la processó.

La Setmana Santa és una època d’especial significat per als creients de tot el món, i a Inca es viu amb gran intensitat. La processó del Divendres Sant és una mostra més de la tradició i la devoció que caracteritzen aquesta ciutat i els seus habitants, que cada any renoven el seu compromís amb la fe i l’espiritualitat.

X