Un viatge al passat amb maquetes de fusta

Una afició que és veritable art. Bartomeu Bauzá Fiol és el creador de les maquetes de màquines d’oficis antics, carruatges i mobles tradicionals. El Claustre de Sant Domingo alberga en el seu segon pis una exposició que trasllada el visitant a la tradició mallorquina.

Les maquetes, tots elles fetes a mà, estan fabricades amb material reciclat. «Restaurava mobles antics i tenia molts trossos de fusta noble, molt difícil d’aconseguir avui dia, així que em feia pena tirar-los», explica Bauzá.

Les restes d’una cadira vella són ara part d’una premsa o de la taula de treball d’un fuster. «Això porta moltes hores de treball, però és la meva manera de fer art i recordar el nostre patrimoni», assegura el restaurador. «És una col·lecció que no té preu perquè no l’he fet per vendre. Només vull que la gent la vegi i gaudeixi amb això», afegeix Bauzá.

Els visitants podran gaudir de quatre variants de maquetes: màquines agrícoles, bancs de treball d’oficis antics, carruatges i mobles tradicionals mallorquins. L’exposició, que seguirà oberta fins al proper 19 de novembre, pot visitar-se de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h; dissabtes de 10.30 a 13.00 h; els diumenges de fira i durant el Dimecres i el Dijous Bo.

[widgetkit id=”8″]

X