Pep Nicolau: “Una vegada més, hem dut endavant un gran Dijous Bo”

Pep Nicolau Parra està cansat, però satisfet. El president de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca ha viscut, un any més, amb molta intensitat les tres Fires prèvies al Dijous Bo i ahir, quan ja havia passat tot o gairebé tot -perquè encara hi ha activitats previstes per a aquest dissabte i per a la setmana vinent-, va passar un balanç que va qualificar de “molt positiu, encara que sempre es pot millorar, evidentment”.

Nicolau té una relació molt directa amb l’Ajuntament d’Inca i, d’alguna manera, és la veu d’aquests comerciants i restauradors que s’impliquen en la preparació i la posada en escena de la fira més multitudinària de Mallorca.

“Sí, estic una mica cansat, però molt tranquil”, diu, d’entrada, Pep Nicolau. “Hem tingut la sort que ens acompanyés el bon temps, i el Dijous Bo ha estat el que tots volem que sigui: una jornada en la qual Inca es converteix en punt de referència de totes les Balears i en la qual tothom s’ho ha passat bé”. “Vull donar les gràcies a tots, perquè una vegada més hem dut endavant un gran Dijous Bo”.

“Potser caldria reforçar o retocar una mica les activitats de la Primera Fira, la Fira de la Terra, però tenim temps per endavant per analitzar aquesta possibilitat”, matisa el portaveu dels comerciants.
“A la Segona Fira, la de l’Oci, vam haver d’ajornar algunes activitats a causa de la pluja, però, per fortuna, les vam poder recuperar el cap de setmana de Santa Maria la Major, o sigui, que aconseguim evitar suspensions definitives”, explica.

Vuit quilòmetres de fira han albergat una infinitat d’activitats en el Dijous Bo. “Ha estat molt treball, però crec que la majoria de comerciants estan contents”, assenyala Nicolau. “Els restauradors potser han estat els més beneficiats, sol ser el normal en aquesta data”, matisa.

L’aglomeració de persones que pràcticament ha col·lapsat Inca en les últimes hores no ha provocat cap incident d’importància. Els cossos de seguretat han controlat molt bé la situació, però per sort no han hagut d’emprar-se a fons. “En aquests casos, la prevenció és la millor mesura, estem acostumats a això”, indica Nicolau.

Abans que tot comencés, Pep Nicolau havia declarat que novembre i octubre eren “la temporada alta” d’Inca. “Segueixo creient-ho així, i a les proves em remeto”, diu ara, setmanes després. “Ara arriba el temps del descans actiu”, conclou.

X