La finca Son Bordils acollirà demà la presentació de les tres Fires d’Inca

La finca Son Bordils, de gran tradició vitivinícola a Mallorca, acollirà demà dijous 10 d’octubre la presentació de les tres Fires d’Inca, avantsala de les festes de Santa Maria la Major i el Dijous Bo. La Primera Fira d’Inca se celebrarà el cap de setmana del 19/20 d’octubre, la Segona està prevista per al 26/27 de novembre i la Tercera tendrà lloc el cap de setmana del 2/3 de novembre, donant pas a la setmana gran en la qual se celebraran el Dimecres i el Dijous Bo (13 i 14 de novembre). L’acte està previst per a les 12.30 h del migdia.

Les activitats de les Fires d’Inca 2019 han estat dissenyades seguint la tradició, per garantir la participació ciutadana, dinamitzar el comerç d’Inca i de Mallorca, sense deixar de banda la importància d’innovar i oferir novetats que serveixin com a reclam per a inquers i visitants de la resta de Mallorca i de fora de l’illa.

El lloc triat per a la presentació de les Fires no podria ser més emblemàtic, la finca Son Bordils, que data del segle XIV quan don Bernat de Bordils va comprar en la dècada de 1360-1370 les primeres terres de vinya al sud-est del terme d’Inca, que posteriorment el 1433 el seu fill, senyor Joan de Bordils i Pont, va ampliar i va agrupar amb el nom de Son Bordils.
Avui se sap que, a mitjan segle XV, la finca Son Bordils ja estava dedicada a l’activitat vitivinícola, que tan important ha estat per al comerç d’Inca. El major esplendor de la finca va tenir lloc a la segona meitat del segle XIX. El 1860, Son Bordils era la més gran en extensió del terme d’Inca i un dels tres grans productors vitivinícoles del municipi.

La ciutat d’Inca ha estat històricament la capital de la vinificació de Mallorca. A principis del segle XX, hi havia més de 60 cellers o cellers. Alguns d’ells han desaparegut, però d’altres han sobreviscut com a cellers o restaurants.

X