Les Fires 2015 es presenten amb una nova imatge i l’objectiu de fomentar la participació ciutadana

El programa de les Fires d’Inca 2015 ja està totalment definit, i avui ha estat presentat en un multitudinari acte celebrat a la plaça d’Espanya i al qual ha assistit tot l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de la capital des Raiguer, l’organització i la premsa. Un any més, les Fires temàtiques prèvies al Dijous Bo (19 de novembre) busquen la innovació i la millora constants. Durant la Primera Fira (25 d’octubre), que es dedicarà a la terra, tindrà lloc la VI Trobada de Cossos d’Emergències. La Segona Fira (1 de novembre) es dedicarà al motor, l’esport i els infants, i la Tercera (8 de novembre) serà la Fira de l’Art. A més, se celebraran esdeveniments originals i únics com Peccata Minuta, concerts, activitats infantils i molt més.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha explicat avui el caràcter intergeneracional d’aquestes festes en què “tota la família pot participar en diverses activitats enfocades a diferents edats”. El primer edil de la capital des Raiguer ha subratllat que l’objectiu és que les Fires siguin “l’aparador de l’economia, la gastronomia, el comerç, la indústria i la cultura d’Inca”.

Per això, s’ha refrescat l’imatge de la festa mallorquina i s’ha presentat un programa amb una nova imatge que reflecteix el que es vol aconseguir, “unes Fires de carrer”. Moreno ha afegit que han preparat aquestes festes “amb moltíssima il·lusió, amb moltíssimes ganes i amb la intenció de potenciar el que ha funcionat bé fins ara”.

Enguany, cadascuna de les tres Fires tindrà un acte d’inauguració el dissabte a les 12 del migdia. Malgrat haver-se presentat avui, la Primera Fira tendrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre: “Hem volgut avançar la presentació deu dies perquè tots sàpiguen el que són les Fires d’Inca”, va assegurar l’alcalde, que va confirmar que s’imprimiran milers de programes que seran repartits en els domicilis dels inquers “porta per porta” i que també es faran campanyes promocionals a les localitats veïnes.

Per la seva banda, Antònia Sabater, regidora de Fires de l’Ajuntament d’Inca, ha reiterat que “hem refrescat la imatge de les Fires”. Sabater ha avançat a la roda de premsa celebrada aquest matí davant l’Ajuntament que en les Fires no s’introduiran grans canvis en els seus continguts, però que sí hi haurà “canvis en els matisos”. Segons la regidora, ara “tenim una nova imatge”, a més s’han fet retocs en la denominació i temàtica de cada fira: “Aquestes festes tenen ara un nou fil conductor”, ha assenyalat la regidora, que posteriorment va resumir els continguts de cada una d’elles.

La novetat de la Primera Fira és una trobada de bàrmans, en la qual participarà la campiona balear de Cocteleria Acrobàtica, que farà una demostració a la plaça del Mercat. A la Segona Fira, el motor i l’esport seguiran sent protagonistes, però es pretén donar importància als infants: “Volem donar un caire infantil a totes les festes, però especialment a la Segona Fira”, va explicar Sabater. En ella, se celebraran les ja tradicionals desfilades; divendres, passarel·la de moda dels infants i el dissabte, dels més grans.

Finalment, la Tercera Fira serà d’època i medieval i es denominarà la Fira de l’Art, en què destaca l’Euro Folk, amb folklore europeu i diverses actuacions i representacions de diferents continents. La regidora ha recomanat Malmenats, actuació de la companyia Mariantonia Oliver, una peça de dansa, música i performance “que no us heu de perdre”, ha subratllat.

equipo-municipal

X