Inca tanca el festival de música INCLÀSSIC amb un nou rècord de participació

El festival ha ampliat el nombre d’activitats i ha augmentat exponencialment el nombre d’assistents.

El cicle de concerts ha comptat amb propostes consolidades i joves promeses d’àmbit local i internacional.

El programa ha inclòs, per primera vegada, unes jornades educatives. Enguany s’han dedicat a la figura de Ludwig van Beethoven.

L’Ajuntament d’Inca tanca aquest diumenge el cicle d’activitats i concerts entorn del festival de música clàssica INCLÀSSIC. El festival es consolida en aquesta sisena edició ampliant la seva durada i nombre d’activitats. Des de la segona meitat de maig i fins a finals de juny, la capital del Raiguer ha acollit tot un conjunt d’activitats entorn de la música clàssica maridades amb entorns d’interès patrimonial. Espais com ara el Claustre de Sant Domingo i la seva església, o el casal de Cultura han donat acollida a concerts, conferències i projeccions orientades a apropar la música clàssica al públic modern.

Entre les files de l’INCLÀSSIC han destacat noms i formacions com Carlota Cáceres, Barry Sargent, Marc Alomar, Joan Travé, Art Vocal Ensemble, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears o l’Orquestra de Cambra de Mallorca. També s’han acollit les semifinals d’Art Jove, donant espai als talents emergents de les illes així com el concert dels finalistes del 2020, ajornat a causa de la pandèmia. I fins i tot els més petits del Conservatori Municipal hi han trobat cabuda amb el seu tradicional concert Simfònic, una proposta en xarxa amb altres conservatoris de la resta de l’Estat.

Alice Weber, regidora de Cultura, destaca que “totes aquestes activitats complementàries dels habituals concerts han generat una major agitació cultural a la ciutat. Incloure jornades formatives i divulgatives ens ha permès apropar-nos a un públic molt divers i prova d’això n’és el creixement exponencial d’assistents que hem experimentat en aquesta sisena edició”.

El programa d’INCLÀSSIC ha inclòs, per primera vegada, unes jornades orientades a la formació i divulgació del món de la música clàssica. Enguany dedicades a la figura de Ludwig van Beethoven, dirigides pel musicòleg Jordi Alomar, on s’ha donat cabuda a conferències, concerts, taller de música experimental, projecció del film El llegat de Ludwig van Beethoven al segle XX de Mauricio Kagel, i una taula rodona encapçalada pel propi Alomar, Cristòfol Soler i Alice Weber.

Com cada any, les activitats emmarcades en el festival de música clàssica han estat gratuïtes i predecessores d’una nova edició del festival de jazz que se celebra anualment el mesos d’estiu a la ciutat d’Inca. L’Incajazz seguirà el relleu d’INCLÀSSIC durant els pròxims diumenges de juliol al Quarter de General Luque.

X