Inca entrega els Premis Literaris Pare Colom

El Claustre de Sant Domingo ha estat escenari, un any més, del lliurament dels Premis Literaris Pare Colom, promoguts per l’Ajuntament d’Inca, uns guardons que enguany celebren el seu 20è aniversari i any rere any han incrementat la seva fama i s’han posicionat com un referent en la literatura catalana.

«Aquest any és especial, atès que es compleixen 20 edicions dels Premis Pare Colom, dues dècades de cultura, de llibres, de poesia, de teatre i d’una manera d’entendre i enfortir el llegat de l’estimat pare Colom, qui fou una persona clau i referent a la nostra ciutat. Per això, vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possibles aquests guardons any rere any», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, la regidora de Cultura Alice Weber ha destacat durant la seva intervenció que «des de l’Ajuntament d’Inca seguirem impulsant aquests premis, així com fomentat el conreu de la nostra llengua. Amb els Pare Colom, molt reconeguts a nivell nacional, volem reivindicar la cultura com a senya d’identitat de la nostra ciutat».

Així doncs, el guanyador de narrativa de la 20è edició dels Premis Literaris Pare Colom ha estat Artur Garcia Fuster, per la seva obra Partint de Zadar. El premi de teatre s’ha entregat a Manuel Brugarolas per la seva obra Els gossos. Finalment, en l’apartat de poesia, ha resultat guardonat Àngel Terrón Homar amb la seva proposta El jardí de les mèrleres.

Les bases de la convocatòria estableixen un premi de 3.000 euros en la categoria de narrativa i un de 1.200 euros en les categories de poesia i teatre. A més a més, les tres obres premiades són editades per Lleonard Muntaner Editors i després es presenten a Mallorca i Barcelona.

Coincidint amb aquesta data tan assenyalada, durant l’acte de lliurament dels premis, s’ha fet també un homenatge a totes les persones que han rebut aquest guardó durant els 20 anys. A més, s’ha realitzat un reconeixement als membres que han format del jurat de les diferents edicions i a l’editorial Lleonard Muntaner, la qual ha donat suport a aquest certamen des del seu naixement.

Els Glosadors de Mallorca, Caterina Alorda i el grup Jansky han estat els responsables de posar la nota musical i cultura, i d’amenitzar la vetllada.

X