Inca organitza una exposició dedicada a Pere Pau Capó

Dins el marc del cicle «Inca té memòria», l’Ajuntament d’Inca organitza una exposició dedicada a la vida i obra de Pere Pau Capó (1888-1954), comissariada per Bernat Mateu.

Capó fou el darrer batle de la II República a Inca i una de les figures destacades al municipi durant les primeres dècades del segle XX pel que fa a nivell associatiu, sindical i polític, tot i que va morir quasi en l’oblit. Per això l’Àrea de Cultura li ret homenatge amb aquesta exposició en agraïment i reconeixement a la seva tasca. “Volem recordar la figura de Pere Pau Capó, qui fou batle de la nostra ciutat, fer memòria i sobretot justícia a la seva tasca en favor del progrés i benestar dels inquers i les inqueres”, explica la regidora de Cultura Alice Weber.

L’exposició, que porta per títol “Pere Pau Capó, un camí interromput”, ha estat produïda per l’Ajuntament, encara que ha comptat amb el suport d’altres entitats i particulars. La mostra ha estat instal·lada a la Sala de Vidre del Claustre de Sant Domingo, i compta amb un recull documental i gràfic lligat a Capó, així com una selecció d’elements originals de la seva època. Així mateix s’acompanya d’un audiovisual enregistrat especialment per a l’ocasió.

Les restriccions per fer front a la COVID-19 no impedeixen poder gaudir de l’exposició, ja que per a aquells que no tenguin oportunitat per desplaçar-se fins a la capital del Raiguer s’ha adaptat virtualment i estarà disponible a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. Per altra banda, tot el contingut que generi aquesta mostra quedarà allotjat a la web municipal.

L’exposició, que estarà disponible en línia, també es podrà visitar de manera presencial de dilluns a divendres de 15 h a 20 h i els dissabtes de 9.30 h a 13 h. Romandrà oberta al públic fins al pròxim 14 d’abril, dia en el qual es farà l’acte de cloenda coincidint amb l’ajornat acte del Memorial de l’Oblit.

X