Inca organitza una exposició dedicada a Pere Pau Capó

Dins el marc del cicle «Inca té memòria», l’Ajuntament d’Inca organitza una exposició dedicada a la vida i obra de Pere Pau Capó (1888-1954), comissariada per Bernat Mateu.

Capó fou el darrer Batle de la II República a Inca i una de les figures destacades al municipi durant les primeres dècades del segle XX pel que fa a nivell associatiu, sindical i polític, tot i que va morir quasi en l’oblit. Per això l’Àrea de Cultura li ret homenatge amb aquesta exposició en agraïment i reconeixement a la seva tasca. “Volem recordar la figura de Pere Pau Capó, qui fou batle de la nostra ciutat, fer memòria i sobretot justícia a la seva tasca en favor del progrés i benestar dels inquers i inqueres, de la que fou apartat pels feixistes”, explica la regidora de Cultura, Alice Weber.

L’exposició, que porta per títol Pere Pau Capó, un camí interromput, ha estat produïda per l’Ajuntament, tot i que ha comptat amb el suport d’altres entitats i particulars. La mostra ha estat instal·lada en la Sala de Vidre del Claustre de Sant Domingo i compta amb un recull documental i gràfic lligat a Capó, així com una selecció d’elements originals de la seva època. Així mateix s’acompanya també d’un audiovisual enregistrat especialment per a l’ocasió.

Les restriccions per fer front a la COVID-19 no impedeixen poder gaudir de l’exposició, ja que per aquells que no tenguin oportunitat per desplaçar-se fins a la capital del Raiguer s’ha adaptat virtualment i estarà disponible a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Per altra banda, tot el contingut que generi aquesta mostra quedarà allotjat a la web municipal.

La mostra, que estarà disponible en línia, també es podrà visitar de manera presencial de dilluns a divendres de 15 h a 20 h i els dissabtes de 9.30 h a 13 h. Romandrà oberta al públic fins al pròxim 14 d’abril, dia en el qual es farà l’acte de cloenda coincidint, a l’ajornat acte del Memorial de l’Oblit.

Aquesta notícia també la pots llegir en: Castellà

X