Inca commemora els 50 anys del Berenguer amb una escultura de Joan Lacomba

La presidenta de les Illes Balears Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació Martí March i el batle d’Inca Virgilio Moreno, han presentat avui l’escultura que Joan Lacomba ha donat en commemoració del 50è aniversari de l’IES Berenguer d’Anoia. L’acte ha comptat també amb la participació dels tinents de batle María del Carmen Oses, Alice Weber, Sebastián Oriol i Gori Ferrà, juntament amb altres membres del consistori, l’actual directora del centre educatiu Maria Magdalena Coll i altres alumnes i professors que han format part de l’institut durant tots aquests anys.

«Com a exalumne és un plaer participar d’aquest acte. Estam molt contents de poder disposar a la fi d’una obra de Joan Lacomba a Inca, un artista que sempre ha estat molt present a la nostra ciutat i ha tengut un paper molt rellevant en la promoció de la cultura», assenyala Moreno.

Durant la inauguració, la presidenta ha agraït la feina feta a l’escultor, «un referent per a tots nosaltres», i a la comunitat educativa, «que enguany ha donat exemple de com es fan les coses ben fetes» davant l’amenaça de la COVID-19. També ha agraït la tasca duita a terme per aquest sector i les institucions cap a «un emblema educatiu» com és l’IES Berenguer d’Anoia, que va ser el primer institut mixt de la Part Forana.

L’obra, titulada Sap que la soca més s’enfila com més endins pot arrelar, està instal·lada just l’accés del centre educatiu. La imponent escultura de 6 metres d’alçada ha estat dissenyada pel qui fou el primer director de l’IES Berenguer d’Anoia, el qual s’ha inspirat en unes estrofes de La Balanguera. En concret, l’artista ha volgut fer un reconeixement a tota la comunitat educativa que ha passat per l’institut al llarg de tots aquests anys.

L’IES Berenguer d’Anoia va ser inaugurat oficialment el 10 d’octubre de 1970. Així doncs, el passant any es complien 50 anys de la posada en funcionament. No obstant això, a causa de la COVID-19 no es va poder celebrar al complet tot el programa d’actes que havien preparat.

X