Reme Silvestre guanya l’XI Certamen d’Arts Plàstiques convocat per l’Ajuntament d’Inca

L’Ajuntament d’Inca ha anunciat avui el guanyador de l“XI Certamen d’Arts Plàstiques. La Constancia Centro Instructivo”. El premi de 4.200 euros ha estat per la instal·lació “Sin título”, de M. Reme Silvestre. L’acte d’entrega del premi s’ha celebrat a Sa Quartera Centre d’Art i ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Cultura, Alice Weber; altres membres del consistori; representants del jurat i els artistes finalistes.

“El Certamen d’Arts Plàstiques es consolida any rere any. El nombre de participats creix cada edició, així com la qualitat de les obres que es presenten. Els darrers anys hem comptat amb la participació d’artistes de reconegut prestigi i trajectòria, la qual cosa fa que aquest guardó artístic vagi adquirint notorietat i es vagi posicionant com a referent nacional amb la presència d’artistes de tota Espanya”, assenyala la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber.

Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, destaca que “ara més que mai, és molt important seguir desenvolupant aquest tipus d’accions per promoure i impulsar el nostre teixit cultural. Des del primer moment, la nostra voluntat ha estat sempre contribuir a mantenir en actiu el sector cultural i l’economia que el sustenta”.

Així doncs, l’Ajuntament d’Inca impulsa cada any el Certament d’Arts Plàstiques, que enguany ha celebrat ja la seva onzena edició, amb la finalitat de mostrar el seu suport als artistes, especialment als més joves; i alhora potenciar la cultura a la nostra ciutat. En aquest sentit, destacar que les bases d’aquest guardó artístic es modifiquen any rere any amb la finalitat d’anar recollint a poc a poc les demandes dels artistes i les bones pràctiques promogudes per l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears.

L’obra premiada és una instal·lació que reuneix diferents peces i materials, com ara cortines, gel corporal, una placa, una imatge impresa i un vídeo digital. Per a la seva elaboració, M. Reme Silvestre parteix conceptualment de la patologia del bruxisme, la qual ens presenta com a possible reflex del malestar i el cansament crònic de l’individu contemporani. D’aquesta Manera, aquesta proposta artística té com a premissa la hiper-productivitat i l’auto-explotació exigida en totes les esferes de la nostra vida, per a incidir en el tema principal de la majoria dels treballs de l’artista: les estructures de poder i els mecanismes de control sobre el cos; la fusió cos-màquina, i el desig posthumanista de transformació de la condició humana a través de mitjans tecnològics i científics.

Finalment, detallar que el jurat de l“XI Certamen d’Arts Plàstiques. La Constancia Centro Instructivo” ha estat format per Nauzet Mayor Díaz, artista guanyador X Certamen; Tolo Cañellas Rosselló, comissari independent; Aina Bauzà Medrano, directora Casal Solleric; Pere Antoni Pons Tortella; i Rafel Rotger, representant de la Constancia Centro Instructivo. Totes les obres finalistes, inclosa la guanyadora, estaran exposades a Sa Quartera Centre d’Art fins al 16 de gener.

X