Francesc Rosselló guanya el XII Certamen d’Arts Plàstiques convocat per l’Ajuntament d’Inca

El Centre d’Art Sa Quartera ha estat l’escenari al qual s’ha desvetllat, un any més, l’obra guanyadora del Certamen d’Arts Plàstiques Dijous Bo – La Constancia Centro Instructivo, que celebra ja la seva dotzena edició. «Enguany, coincidint amb el dotzè aniversari del Certamen, cada mes exposarem una de les obres guanyadores al Claustre de Sant Domingo i realitzarem un seguit d’activitats orientades a aprofundir en el camp de l’art contemporani», explica la regidora de Cultura Alice Weber.

Així doncs, el batle d’Inca Virgilio Moreno, acompanyat de la regidora de Cultura Alice Weber, el regidor del Dijous Bo Antoni Peña i altres membres del consistori, han fet entrega del guardó a Francesc Rosselló per la seva obra titulada The Big Spanish Dinner.

L’obra premiada és un acrílic sobre tela de format rectangular que representa una hamburguesa com a tema principal de l’obra, dins la qual, a part de la carn d’un aspecte poc apetitós, el formatge que regalima, la lletuga i la tomàtiga, també s’hi poden veure paneroles i cigarrets fumejants. Tot el conjunt fa de l’hamburguesa el plat de menjar brossa menys atractiu del món. D’aquesta manera, quan l’espectador s’allunya del tema principal que és l’hamburguesa pot veure que està enmig d’una cita amb una dona i que al seu darrere hi ha més gent. Uns dels personatges del fons s’agafen de la cintura i uns altres pareix que es barallen.

D’aquesta manera, l’autor vol reflectir el moment d’incertesa que estam vivim, ple de conflictes socials, d’una pandèmia que encara no ha passat i de les ganes de la gent de poder tornar algun dia a fer la vida normal que feien abans. Però al fons saben de ciència certa que mai res tornarà a ser com era abans.

Francesc Rosselló va néixer a Vilafranca de Bonany l’any 1994, i ha estudiat Belles Arts a la Universitat de Barcelona. L’any 2019 va exposar «Crepusculum» a la galeria TACA de Palma. Amb anterioritat va dur a terme la mostra «Societat Animal» al seu poble natal. A més a més, ha participat a nombroses exposicions grupals.

Juntament amb la proposta guanyadora, al mateix espai s’exhibeixen unes altres dotze obres de les 30 que han pres part en el concurs. Entre els participants hi ha des d’autors joves com el premiat fins a figures consagrades en el camp del contemporani com Joan Cabrer o Bartomeu Simonet.

Enguany, el jurat del XII Certamen d’Arts Plàstiques Dijous Bo 2021 – La Constancia Centro Instructivo ha estat format per Bel Fullana (artista), Pol Font Jordana (galerista), Pere Antoni Pons (periodista, crític i escriptor), Alejandro Ysasi de Ysasi (cap del Servei d’Educació i Activitats de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca), Miquel Gallego Ferrer (La Constancia Centro Instructivo) i Alice Weber, sense vot (regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca).

L’exposició de les obres finalistes del Certamen d’Arts Plàstiques Dijous Bo – La Constancia Centro Instructivo estarà oberta fins dia 16 de gener de 2022. Durant el mes de novembre l’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 17 a 20 hores, i durant el desembre i gener l’horari d’obertura s’ampliarà els dijous i dissabtes al matí.

X