Fires d’Inca: de tot i per a tots

Inca és a punt per a les seves tradicionals Fires. El batle de la ciutat, Rafel Torres, ha presentat avui les tres fires que precedeixen el Dijous Bo, en un acte celebrat a la tafona Son Catiu i que ha comptat també amb l’assistència de la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Maria Tarragó, i del president de l’Associació de Comerciants d’Inca, Josep Nicolau.

La primera fira se celebrarà diumenge que ve  i la seva temàtica serà Plantes, Flors, Agrícola i Artesana, a més d’acollir la V Trobada dels diferents Cossos d’Emergències. Els actes principals seran el diumenge, però des del dijous 16 hi haurà activitats vinculades a la fira, amb la inauguració de l’exposició “Cartells de cinema del Teatre Principal d’Inca (1936-1994)”, al Claustre de Sant Domingo, com a excel·lent aperitiu de tot el que conté l’extens programa.

La segona fira serà el diumenge 26 i el seu lema, Motor i Esport. Els actes relacionats amb l’esport seran els grans protagonistes, però no els únics. Així, entre les moltes activitats programades cal destacar la presentació de les obres guanyadores dels Premis Literaris Pare Colom, la Passarel•la Inca de Moda o, en l’aspecte gastronòmic, la celebració de Peccata Minuta.

El cicle el tancarà la tercera fira, el diumenge 2 de novembre, amb la següent temàtica: Fira d’Època i de la Sostenibilitat. Els actes relatius a aquesta  començaran dimarts 28 i el programa preveu activitats molt variades.

La fi de les Fires donarà pas a una altra festa amb molt arrelament a Inca: la celebració, el diumenge 9 de novembre, de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat. El millor preludi per a la fira més esperada de Mallorca; la cita que convertirà Inca el proper 13 de novembre en un lloc d’obligada visita: el Dijous Bo.

X