El Vermut Fest i l’espectacle Inc’Fern, dues novetats de la setmana gran

Aquest dijous s’han presentat en societat dues de les noves incorporacions a la setmana gran del Dijous Bo 2015, el Vermut Fest i l’Inc’Fern. A l’acte han acudit el batleVirgilio Moreno, la regidora del Dijous Bo Antònia Sabater, el regidor de Participació Ciutadana Antoni Peña, el col·lectiu Mufadors i representants de la colla de dimonis d’Inca.

“Crec que ambdós esdeveniments representen l’objectiu que té la regidora de Fires i Dijous Bo de fer actes que duguin els visitants i els inquers al carrer per gaudir-los”, ha dit Moreno.

El Vermut Fest és la primera festa del vermut i la tapa d’Inca. Amb aquesta iniciativa es volen recuperar els vells costums de sortir els dissabtes o diumenges al migdia i prendre un vermut o aperitiu abans de menjar.

El dissabte 14 a les 12 hores es donarà el sus a la festa a la plaça del Mercat d’Inca. Després, un sifó i una traca iniciaran un festival en el qual participen mitja dotzena de bars i restaurants amb tapes variades.

La música amb les batucades tant d’Inca i Selva com la banda municipal donaran pas l’horabaixa a una sessió amb les actuacions d’Estació de So, Ipop’s, Filats Xou, Dj MLM i DJ Gela&Capella.

L’altra gran novetat és l’Inc’Fern. El foc recorrerà els carrers d’Inca en una jornada amb dimonis, bèsties, música, pirotècnia i, sobretot, molta diversió. L’espectacle començarà a les 18.00 amb el ritual d’inauguració, durant el qual hi haurà decoració als carrers i ambientació profana.

A partir de les 23.00, des de la Quartera, les bèsties i dimonis iniciaran la marxa en direcció a l’Ajuntament del municipi. Allà es donaran cita totes les colles i començarà el correfoc en direcció a la plaça de Santa Maria la Major. Tot acabarà amb un espectacle piromusical, amb els dimonis, les bèsties de foc i les batucades.

X