“Comunitat”, un homenatge als treballadors de la indústria

Reskate Studio presenta és una exposició específicament per al Museu del Calçat a partir de la construcció d’una cambra obscura. Aquesta instal·lació permet recrear la foscor i lluminositat necessària per mostrar, amb pintura fotoluminescent, dues versions d’una mateixa imatge que simbolitzen les dues cares d’una mateixa realitat.

Així doncs, el mural està concebut com una mena d’homenatge a la individualitat de cada un dels treballadors i treballadores que amb el seu esforç i il·lusió van contribuir al desenvolupament d’una indústria que avui en dia lluita per sobreviure en un món globalitzat, on el canvi en el tipus de consum dificulta el manteniment dels models de producció de calçat tradicional. Rere la fredor d’una cadena de muntatge, rere cada sabata acabada, s’amaga el treball de tota una comunitat que en l’actualitat reivindica tornar a ostentar el paper protagonista que un temps va tenir el calçat.

Reskate és un col·lectiu artístic format per María López (1980) i Javier de Riba (1985), artistes visuals de Donostia-Sant Sebastià i Barcelona respectivament. Mitjançant els seus treballs murals presenten intervencions que s’integren en l’espai prenent com a referència històries o fets de la cultura local. D’aquesta manera fan visible parts de la identitat de l’entorn en el qual treballen. El seu treball els ha portat a Alemanya, França, Romania, Illes Açores, Estats Units, Xina, Àustria i per descomptat han deixat empremta per Catalunya i Espanya.

A causa de l’estat d’emergència aquesta exposició romandrà tancada fins a nou avís
X