Comença el compte enrere per celebrar la fira de fires, el Dijous Bo 2016

Aquest matí en el celler Can Ripoll s’ha presentat el programa d’activitats i esdeveniments que es duran a terme durant la setmana gran i l’esperat Dijous Bo, la festa més important de Mallorca. El 17 de novembre, així com ha explicat el batle d’Inca Virgilio Moreno, la ciutat «es convertirà un any més en la capital de Balears».

En aquest sentit, el batle ha assenyalat que «el Dijous Bo és el resultat d’un treball de tot un col·lectiu i de tot un poble, sense els quals seria impossible dur a terme aquesta edició». I ha explicat que «la fira té una gran importància social, econòmica i cultural per a la ciutat». Respecte a l’organització, Moreno ha destacat que «aquesta és la nostra segona edició i la vivim amb més intensitat, i sobretot amb més responsabilitat».

Així com ha indicat la regidora de Fires i Dijous Bo Antònia Sabater, l’inquer Josep Maria Ramis, director regional d’El Corte Inglés, serà l’encarregat de llegir el pregó. Igual que l’any passat, el pregó i l’inici de la setmana gran s’avancen al divendres «perquè es pugui aprofitar tot el cap de setmana», ha assegurat Moreno. A més, ha fet una crida perquè els inquers obrin les portes de les seves cases a tots els visitants per ensenyar-los tot el que podem oferir».

Per al dissabte 12, està previst que comenci l’esperat XVIII Ral·li Dijous Bo. Durant la jornada del dissabte també se celebrarà la segona edició del Vermut Fest, l’Inc’Fern 2016 i la final del concurs de bandes IncaSound, entre altres activitats. El diumenge, dia en què se celebra la festivitat de Santa Maria la Major, es realitzarà la tradicional eucaristia solemne a l’església i, després, es realitzarà la XVII Trobada de Gegants, que recorrerà els principals carrers de la ciutat.

El dimecres 16 de novembre tendrà lloc el Dimecres Bo, i com a novetat aquest any s’ha preparat la I Fira de l’Ensaïmada, en la qual es podran degustar diferents tipus d’aquestes delicioses postres mallorquines. Els inquers i visitants podran gaudir també d’altres activitats aquest dia, com són el mercat tradicional pagès, el XXIV Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí o la representació teatral de l’obra Una història italiana.

Per al dia gran d’Inca s’han programat moltes activitats al llarg de tota la jornada perquè tots puguin gaudir del dia més especial per a la ciutat. S’instal·larà una Mostra de Comerç, es realitzarà una demostració de disciplines eqüestres i es lliuraran els premis del Concurs del Porc Negre, entre d’altres. Mancant deu dies perquè se celebri el Dijous Bo, l’ambient festiu ja recorre els carrers de la ciutat. Ara sí, tot està preparat per gaudir un any més de la setmana gran i de la principal festa de Mallorca, el Dijous Bo d’Inca.

X