Inca cremarà més que mai amb la nova edició d’Inc’Fern16

Foc, fum, coets, dimonis i bèsties. L’Inc’Fern16 comptarà amb tots els ingredients necessaris per passar una nit màgica en la qual les bèsties despertaran i intentaran espantar a tots els ciutadans que es trobin pel carrer. Un festa que el batle, Virgilio Moreno, confia que torni a ser un èxit de participació, així com ja va succeir a la primera edició l’any passat.

El dissabte 12, a les 19 hores es durà a terme el ritual d’inauguració a la plaça d’Espanya. Així com ha avançat el delegat de Participació Ciutadana i Festes, Toni Peña, «a aquesta hora hi ha una sorpresa preparada per a tots els assistents, alguna cosa que encara no podem desvetllar». A més, també se celebrarà un mini Inc’fern, «perquè els nins es puguin introduir en aquest món», ha explicat Peña.

En la nit del foc participaran quatre colles de diferents llocs de l’illa, Factoria de So (Santa Maria), Endimoniats (Palma), Fills de Llucifer (Búger) i Fieres de Foc (d’Inca). Així mateix, comptarà amb la música de la batucada Fieres de Foc i d’una altra batucada convidada. Enguany el recorregut canvia. La sortida es realitzarà a la plaça de Mallorca i recorrerà la plaça d’Orient, el carrer de la Sirena, Santa Maria la Major i el carrer Major, fins a la plaça d’Espanya.

La festa està assegurada i, així com ha assenyalat Moreno, «a partir de les 11 h esperam tenir els nostres carrers plens de foc i fum». També ha recordat que, igual que es va fer l’any passat, «es realitzarà una simulació de cremar l’Ajuntament». Per la seva banda, el representant de la colla Fieres de Foc d’Inca, Miquel Bestard, ha volgut agrair a tots la confiança que han dipositat en ells i ha assegurat que «tenim ganes de foc i fum».

X