Inca llança una nova edició del concurs fotogràfic per al calendari del Medi Ambiernt

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Inca llança un concurs fotogràfic amb l’objectiu de promoure els paisatges inquers i promocionar el medi ambient. Igual que l’any passat, les imatges premiades s’utilitzaran per confeccionar un calendari ambiental de l’any 2022.

«Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de promoure l’estima per la natura i els paisatges naturals d’Inca, mitjançant la participació ciutadana en aquesta activitat vinculada amb el medi ambient», explica el regidor de Medi Ambient Biel Frontera.

Enguany, la temàtica del concurs és “Camins d’Inca, el pas de les estacions i el valor social i mediambiental d’aquests indrets del nostre municipi”. D’aquesta manera, només s’admetran fotografies preses al municipi d’Inca en les quals es vegin els camins rurals i altres paisatges de la ciutat.

Poden participar en el concurs totes les persones majors de 16 anys, les quals poden presentar un màxim de sis obres, en aquestes es podrà fer ús de qualsevol tècnica fotogràfica, en color o en blanc i negre.

El jurat que valorarà les obres participants estarà compost per diferents membres de l’Ajuntament d’Inca i persones expertes relacionades amb la temàtica que planteja el concurs, amb la finalitat de valorar la idea expressada i seleccionar les obres presentades. S’atorgaran dotze premis en metàl·lic de 100 euros als guanyadors i cinc exemplars del calendari de sobretaula.

El termini per a la presentació de les obres començarà a partir de dia 1 de juny de 2021 i finalitzarà el 15 d’octubre de 2021. Podeu consultar les bases aquí.

Pel que fa a la primera edició del concurs fotogràfic, en total es varen presentar 134 fotografies de 25 participants diferents, d’entre les quals el jurat va seleccionar les 12 imatges guanyadores que componen el calendari de 2021. En aquesta ocasió, totes les fotografies varen ser preses en el parc del serral de les Monges d’Inca i mostren les diferents estacions meteorològiques i altres aspectes, amb la finalitat de posar en valor aquest espai de la nostra ciutat: la flora i vegetació, el paisatge, els marges, els horts urbans, els camins, les zones per a l’exercici de cans…

X