Virgilio Moreno: «Hem aconseguit el nostre principal objectiu, la participació»

Al batle d’Inca, Virgilio Moreno, encara li sobraven forces per «reptar» els ciutadans d’Inca a última hora de la tarda de dijous: «He de ser l’últim a acabar la festa», explicava al web oficial de la festa mallorquina per excel·lència, www.dijousbo.es. Era el que més quilòmetres havia recorregut durant el dia, però però no semblava cansat. I és que l’èxit de participació en aquestes Fires i Dijous Bo ha injectat una important dosi de moral i optimisme en el màxim edil de la capital des Raiguer: «Estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat la Setmana Gran i el Dijous Bo. Hem complert el nostre objectiu principal, que era la participació, la qual sens dubte ha estat massiva».

Per a Moreno, el secret ha estat en «un bon programa» i també en el bon temps: «El factor meteorològic ha estat influent i determinant. Això ha ajudat que molta gent vagi a les Fires.» El batle no vol parlar de xifres concretes perquè «és molt difícil de calcular», però assegura que durant la Setmana Gran han pogut passar «entre 250.000 i 300.000 persones», d’entre les quals gairebé 200.000 haurien vingut al Dimecres i Dijous Bo.

El batle va posar com a exemple el lliurament dels Premis Dijous Bo: «Tan sols a aquest acte varen assistir 700 persones», un termòmetre que ajuda a comparar i mesurar les xifres de visitants del Dijous Bo.

«He vist la gent il·lusionada. Ho hem sabut contagiar als ciutadans, i això ha estat el millor del Dijous Bo», va dir Moreno, que el va definir com un «aparador de la nostra economia, cultura i patrimoni».

A la banda negativa, Virgili Moreno pensa que hi ha molt a millorar: «Autoavaluarem tota la feina per fer unes Fires millors i un millor Dijous Bo l’any que ve, i demà mateix ens posarem a fer feina. Ja hem estat parlant d’algunes coses. Hem d’innovar i potenciar el que ha funcionat bé, reestudiar i redefinir la festa perquè la quantitat no necessàriament vol dir qualitat. Hem de ser a prop de les expectatives dels ciutadans i sobretot reflectir noves demandes de la ciutadania.»

X