Presentat el programa de les tres Fires d’Inca

Aquest migdia ha tingut lloc al Claustre de Sant Domingo d’Inca la presentació del programa de les tres fires temàtiques prèvies a la gran festa del Dijous Bo.

A l’acte han acudit importants personalitats relacionades amb el món de la cultura d’Inca, a més de les màximes autoritats polítiques encapçalades per l’alcalde de la capital des Raiguer, Rafel Torres, i la regidora de Promoció Econòmica, Fires i Dijous Bo, Rosa Tarragó.

Torres va explicar en el seu discurs que «les fires són cada any un poc més nostres. Cada any s’hi involucren més col·lectius i persones d’Inca. Per això cada vegada són més autèntiques». Tarragó, per la seva banda, va afegir: «Hem mantingut la temàtica de les fires i els hem donat un valor afegit connectant-les amb elements de la nostra tradició gastronòmica i cultural: bunyols, rosaris, torrons…»

Representant el comerç, Pep Nicolau, president de l’Associació de Comerciants d’Inca, va declarar que «amb les fires posem Inca de moda, els comerços, els restaurants, els cellers, i ajudem a recuperar les nostres tradicions».

Aquest any s’ha volgut donar un nou aire a la temàtica de les fires. La primera se celebrarà el proper cap de setmana i va «de bunyols i cossiols»; la segona,  de «rodes i rosaris»; i la tercera, «d’època i torrons».

La Primera Fira està plena d’idees noves i variades; per suposat, com el nom indica, ‘va de bunyols i cossiols’, i tindrem per exemple un taller de bunyols de vent (a càrrec de Catalina Ballester), però els nins i els més grans tindran l’opció de trobar l’activitat més concordes amb el seus gusts i interessos. Des de tallers de manualitats a la mostra de bonsais, passant pels jocs i tallers infantils, la batucada, i iniciatives molt originals, com el concurs de llançament de rams de novia o el taller de globoflèxia. Així mateix, podrem gaudir de tallers d’educació mediambiental, cercaviles, teatre, cuina, i tot el que puguis desitjar per començar amb força les fires prèvies a la fira de les fires, el Dijous Bo!

La Segona Fira és més variada, i fins i tot més completa cada any que passa. Vols començar amb l’adrenalina a tota? Doncs no et perdis el Campionat Balear de Motocròs al circuit d’Inca! Mecàniques de competició amb els millors pilots de les Illes. També pots gaudir de contemplar camions de bombers antics restaurats, de l’exhibició d’acrobàcies amb moto, o el taller de rosaris (per això es diu ‘rodes i rosaris’…). No obstant això, les opcions són quasi inesgotables: mercat de Halloween, futbol, bàsquet i exhibicions esportives, juntament amb iniciatives solidàries, com l’anomenada “Tómale el pelo al cáncer”, organitzada a la perruqueria 1973: els ingressos per rentar i pentinar, o tallar i pentinar, s’entregaran a l’AECC (Asociación Española Contra el Cáncer). Vols donar-hi una mà?

La tercera fira té el seu punt àlgid el dia 3 de novembre, però des d’abans (dia 29) podem començar a gaudir de moltes i variades cites. Tot està preparat perquè qualsevol, tingui l’edat que tingui, trobi allò que vol. Per exemple, hi ha tallers per als nins i concerts per als joves. No obstant això, les activitats per a grans i petits, tots plegats, són la majoria: cuina en directe, exhibicions de vol d’aus rapinyaires, concerts, batucades, mercats… Segons ens apropem al dia més gran, les activitats es multipliquen, i ja podem començar a sentir el clamor popular: ja queda molt poc per a la fira de les fires, ja és aquí el Dijous Bo!

X