L’italià Matteo Golizio tancarà dissabte el Festival Internacional d’orgue a Sant Francesc

L’italià Matteo Francesco Golizio, organista de la basílica de Sant Francesc de Paula (Paola, Cosenza), tancarà, aquest dissabte dia 2 de novembre, la cinquena edició del Festival Internacional d’Orgue, un esdeveniment musical de gran importància no només per a Inca, sinó també per a tota la comarca i per a Mallorca en general.

Per a l’edició d’enguany s’ha comptat amb tres organistes de reconegut prestigi com són el francès Domenico Severin, organista de la catedral de Meaux, que va obrir la programació el passat 19 d’octubre; el valencià Pablo Márquez, organista de la catedral de València, que va actuar el 26 d’octubre; i l’esmentat Matteo Francesco Golizio, que ho farà aquest dissabte (18.30 hores) al convent de Sant Francesc.

Aquest Festival Internacional és un esdeveniment organitzat pel Col·legi Beat Ramon Llull d’Inca, l’Ajuntament i el Conservatori Municipal Professional de Música d’Inca. Diferents empreses privades i associacions de la ciutat hi col·laboren.

Amb la celebració del Festival es vol seguir aprofitant el gran valor de l’orgue del convent de Sant Francesc, un instrument de nova planta, construït l’any 2002 pel prestigiós orguener alemany Gerhard Grenzing,

Com els dos concerts anteriors, el de dissabte serà projectat en una pantalla gegant, fet que permetrà al públic visualitzar amb tot detall la interpretació de les distintes obres i admirar la complexitat en el maneig d’aquest instrument. Bartomeu Manresa, professor d’orgue del Conservatori Municipal Professional de Música d’Inca, és el director artístic del Festival.

X