Acurat concert de la Jove Orquestra Rotària de Mallorca

Són joves amb molt de talent. I el talent, unit al treball, sol proporcionar excel·lents resultats. És el cas dels músics de la Jove Orquestra Rotària de Mallorca, que aquest cap de setmana van oferir un acurat concert en el Claustre de Sant Domingo d’Inca. El públic va omplir els bancs del temple i va aplaudir amb ganes l’execució de cada peça clàssica, tocada amb tècnica i, per descomptat, després d’un llarg estudi previ.

La Jove Orquestra Rotària de Mallorca, formada per joves músics de la Part Forana, va néixer després d’un acord entre el Rotary Club Palma Junípero Serra i el Rotary Club Almudaina, i la seva funció, a més d’oferir concerts, és la de formar els joves músics, sense oblidar la part més didàctica i lúdica de la música, la solidaritat, l’esforç, el compromís i la companyonia entre els seus components.

Actualment, la formació musical és un projecte cultural i social impulsat per tots els clubs rotaris de Mallorca. La banda està formada per uns 65 músics, amb edats compreses entre els 11 i els 19 anys, tots ells són estudiants dels diferents conservatoris, escoles de música i centres educatius de tot Mallorca. Té dos directors professionals, José María Moreno i Raúl Martínez.

L’agrupació musical creada després d’un període de selecció va començar a assajar el gener de 2018 i es va estrenar a l’abril del mateix any amb un primer concert a Manacor. I des de llavors, va cobrint etapes. La seva actuació a Inca va agradar molt. La Jove Orquestra ha interpretat peces de Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Edward Elgar, Ruperto Chapí o Aleksandr Borodín, entre d’altres.

X