Inca viu amb intensitat la tradicional processó del Dijous Sant

La ciutat d’Inca ha viscut amb gran intensitat la processó del Dijous Sant, una tradició religiosa que simbolitza el camí que Jesús va recórrer cap al Calvari, i en la qual les confraries acompanyen les imatges de Crist i la Mare de Déu en un ambient de recolliment i emoció.

La processó va començar a l’església de Santa Maria la Major, on es van congregar centenars de fidels per acompanyar la imatge de Jesús. Durant tot el recorregut, els penitents, vestits amb túniques i capirots, han seguit la imatge de Jesús amb pregàries i cants religiosos, tot recreant l’ambient de la Passió.

El corteig processional va discórrer pels carrers del centre d’Inca, seguint un itinerari marcat per les confraries i congregacions participants. La música ha estat un element destacat de la processó, amb la Unió Musical Inquera tancant la processó.

La processó va concloure a l’església de Crist Rei, on es va celebrar l’hora santa. Els fidels, a través de la pregària, han mostrat la seva devoció i respecte al Santíssim Sagrament.

X