Inca potencia ser una ciutat d’acollida i la capital de Mallorca per un dia en el Dijous Bo 2013

“De Mallorca n’és un dia, Inca la capital, ciutadans no ho prengueu a mal que només és per un dia”. Aquesta glosa serà enguany el lema de la fira del Dijous Bo 2013 que s’ha presentat avui a la plaça d’Espanya amb el desplegament de dues grans lones a la façana de l’Ajuntament per part de regidors de tots els grups municipals.

El programa d’enguany té un caire continuista a causa de la bona feina que s’ha fet els darrers anys, en què s’han potenciat una sèrie d’elements que funcionen. Per aquest motiu el mercat pagès tornarà a ser el cor del Dijous Bo. En conjunt el programa és molt complet i equilibrat, i inclou cultura, esport, comerç, economia i moltes coses més.

La regidora de Promoció Econòmica, Rosa Tarragó, ha explicat que “la filosofia del Dijous Bo serà la mateixa de les Fires. Potenciar allò que és nostre, ser responsables i austers en la despesa, i confiar també amb l’excel·lent col·laboració de les entitats socials i ciutadanes que s’hi han involucrat de nou”.

Tarragó ha explicat que “el mercat pagès tendrà un contingut similar al d’altres anys. Més de 200 parades. En aquest sentit es mantenen els requisits per als venedors: vestit pagès, parada de fusta o ambientada a l’antiga i selecció dels venedors amb productes (menjar, embotits, roba antiga, roba de cuina, artesania, verdures, eines i ferreteria). A més, es cuidarà com mai la imatge i la decoració d’aquests carrers”.

Amb referència al Dimecres Bo, l’Ajuntament ha arribat a un acord amb els establiments nocturns per regular l’activitat. Cada local només podrà muntar carpa i barra davant casa seva, i s’ha delimitat molt la zona de bar de copes.

Se seguirà actuant al centre contra el botellot i s’evitaran les parades il·legals de begudes i menjar, motiu pel qual es muntarà un dispositiu especial de funcionaris i policies.

A les 5 de la matinada tothom haurà d’aturar la música perquè les brigades de neteja passin i poder muntar les parades de la fira amb total normalitat.

Des de l’Ajuntament demanam disculpes per anticipat als residents pel renou i les molèsties, però també és un vespre, el del Dimecres Bo, positiu per al comerç d’Inca.

En matèria de seguretat hi haurà un dispositiu especial el vespre que inclou Policia Local, Guàrdia Civil i agents de seguretat privada. Per altra banda, hi haurà efectius de Protecció Civil de guàrdia per completar les actuacions en matèria d’emergències.

El batle, Rafel Tores, ha indicat que durant dos dies hi haurà més de 300 efectius entre operaris municipals, funcionaris i personal de seguretat pública i privada fent feina perquè la fira sigui un èxit.

Torres confia que es repeteixi el fenomen dels darrers anys i que no es concentri la gent el dijous matí, sinó que es reparteixi durant 48 hores, la qual cosa permet visitar millor les exposicions i que Inca no es col·lapsi.

El batle ha manifestat també que “volem que, com les Fires, el Dijous Bo serveixi per reivindicar el nostre passat, la nostra història i a la vegada mostrar tot el que feim bé avui dia”.

“Tothom que véngui que sàpiga que trobarà a Inca una ciutat amb els braços oberts, una ciutat d’acollida, com diu el lema d’enguany” ha finalitzat Torres.

Dades addicionals del Dijous Bo

L’Ajuntament segueix apostant per les xarxes socials i per Internet. Una renovada web dijousbo.es, Facebook, Twitter i el canal Youtube serviran per fer arribar a tot el món el Dijous Bo.

Trànsit:  se seguirà potenciant la utilització de les avingudes de Jaume I i Jaume II com a aparcaments després dels bons resultats del passat any.

Hi haurà més de 60 carrers tallats al trànsit a partir del dimecres a migdia i fins al dijous a darrera hora del vespre.

Enguany hi haurà més de 500 parades al carrer a tot el recinte firal. Aproximadament la meitat correspondran al mercat pagès.

Es calcula que hi haurà més de 6 quilòmetres d’exposicions i parades.

Es recomana usar el transport públic per accedir a Inca. SFM fa feina en un servei especial de tren el dimecres a vespre i un dispositiu el dijous.

Hi haurà més de 300 persones fent feina durant 48 hores entre operaris de la brigada, funcionaris, Guàrdia Civil, Policia Local i Voluntaris de Protecció Civil.

X