Més de 200.000 visitants entre Fires, Dimecres i Dijous Bo!

Ha passat el Dijous Bo 2019. Amb alguna estona de pluja, però amb els carrers d’Inca plens de veïns i visitants celebrant un dia gran. Tot ha sortit bé. Ara, per davant queda un llarg cap de setmana, ja que, per primera vegada, la capital del Raiguer s’ha abonat a la segona festa, i aquest divendres serà festiu. Opcions obertes: temps per a seguir on fire o temps per al descans.

Fonts organitzatives calculen que, entre les tres fires prèvies al Dijous Bo -Fira de la Terra, Fira de l’Oci i l’Esport i Fira de l’Art- i el Dimecres i Dijous Bo, uns 200.000 visitants podrien haver trepitjat els carrers d’Inca, una xifra extraordinària, tenint en compte que les previsions meteorològiques, alguns dies, no eren gaire falagueres. “L’estirada de les Fres no el frena ni el mal temps”, ha dit, a l’hora del balanç, el batle, Virgilio Moreno, un home avui cansat, però tranquil.

La mateixa opinió tenia, gairebé en el moment de baixar la barrera, el president de l’Associació de Comerciants d’Inca, Pep Nicolau. “El Dijous Bo s’ha imposat al mal temps”, ha assegurat aquest horabaixa. “Tot ha anat bé, malgrat la pluja i el vent que, en alguns moments, han aparegut”, ha sentenciat l’històric comerciant inquer. “Mira per on, aquests dies s’han pogut vendre articles per combatre el fred, que és el que toca ara”, ha valorat.

Una altra veu autoritzada, la del president del Sindicat Obrer la Pau, Pep Córcoles, ha admès que la meteorologia ha pogut influir que alguns hipotètics visitants es mostrassin reticents a desplaçar-se a Inca, però ha valorat molt positivament la campanya prenadalenca de recollida d’aliments per al Menjador Social. “Don les gràcies a tots i especialment als artesans”, ha indicat Córcoles.

X